Húsételek

Rakottkelbimbó

Rakott kelbimbó

Hozzávalók
A kelbimbóhoz
500 g
friss kelbimbó elfelezve
só, bors
3 ek
olaj
1 tk
fokhagymapor
A húsos raguhoz
2 ek
olaj
400 g
darált sertéshús
1 fej
hagyma
(nagy)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
sűrített paradicsom
1 tk
őrölt kömény
2 tk
2 tk
pirospaprika
500 ml
víz
A rizshez
200 g
hosszú szemű rizs átöblítve
400 ml
víz
1 ek
olaj
Az összeállításhoz
400 g
tejföl
150 g
trappista sajt

Elkészítés

A rizs hozzávalóit egy lábasba rakjuk és megfőzzük.

A kelbimbót egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, fokhagymaporral és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul.

A húsos raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Ha elkezdi kiengedni a levét, rárakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Visszarakjuk a tűzre, hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, ekkor beleöntjük a maradék vizet, és 15-20 percig rotyogtatjuk. 

Kb. 20 x 20 cm nagyságú tepsi aljára rakjuk a rizst, erre jöhet a húsos ragu, majd a sült kelbimbó, a végén pedig rákenjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.

Rakott kelbimbó

www.streetkitchen.hu

Higgyétek el, ezt a rakott kelbimbót még az is szeretni fogja, aki amúgy nem bírja ezt a csodálatos zöldséget: ha elősütitek, és nem főzitek, kijönnek az igazi ízei, és nem lesz puha, pépes mint a menzákon.

Hozzávalók

4 - 6 főre
A kelbimbóhoz
500 g
friss kelbimbó elfelezve
só, bors
3 ek
olaj
1 tk
fokhagymapor
A húsos raguhoz
2 ek
olaj
400 g
darált sertéshús
1 fej
hagyma
(nagy)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
sűrített paradicsom
1 tk
őrölt kömény
2 tk
2 tk
pirospaprika
500 ml
víz
A rizshez
200 g
hosszú szemű rizs átöblítve
400 ml
víz
1 ek
olaj
Az összeállításhoz
400 g
tejföl
150 g
trappista sajt

A rizs hozzávalóit egy lábasba rakjuk és megfőzzük.

A kelbimbót egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, fokhagymaporral és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul.

A húsos raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Ha elkezdi kiengedni a levét, rárakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Visszarakjuk a tűzre, hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, ekkor beleöntjük a maradék vizet, és 15-20 percig rotyogtatjuk. 

Kb. 20 x 20 cm nagyságú tepsi aljára rakjuk a rizst, erre jöhet a húsos ragu, majd a sült kelbimbó, a végén pedig rákenjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.

Rakott kelbimbó

Ha tetszett a Rakott kelbimbó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept