A rizs hozzávalóit egy lábasba rakjuk és megfőzzük.
A kelbimbót egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés olajjal, fokhagymaporral és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kicsit meg nem pirul.
A húsos raguhoz az olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Ha elkezdi kiengedni a levét, rárakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz a hagyma. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk az összes fűszert, elkeverjük, és felöntjük kb. 100 ml vízzel. Visszarakjuk a tűzre, hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, ekkor beleöntjük a maradék vizet, és 15-20 percig rotyogtatjuk.
Kb. 20 x 20 cm nagyságú tepsi aljára rakjuk a rizst, erre jöhet a húsos ragu, majd a sült kelbimbó, a végén pedig rákenjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
