A rakott zöldséges-csirkés tortillához először a csirkemelleket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben alaposan körbepirítjuk 2 evőkanál olívaolajon, majd 160 fokos sütőbe dobjuk 10-12 percre.
Egy másik serpenyőben, a maradék olívaolajon lepirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, mehet hozzá 3 gerezd zúzott fokhagyma, a reszelt répa és az aprított gomba is. Alaposan elkeverjük és lepirítjuk. A sütőből kikapott csirkemelleket villával szálakra tépjük, és ezt is hozzákeverjük. Belerakjuk a szárított fűszereket, a leszűrt lencsét és a ketchupot, és 3-4 percig pirítjuk.
A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, a keményítővel és a maradék 1 gerezd zúzott fokhagymával. Ezután jöhet a rétegezés. Egy 22 x 30 cm-es tepsi aljára kanalazunk a tejfölből, erre mehetnek a tortillalapok úgy, hogy lefedjék a tepsi alját. Kanalazunk rá a csirkés raguból, majd újabb adag tejföl, reszelt sajt és frissen aprított bazsalikom következik. Majd megint a tortilla, és így folytatjuk a rétegezést. Az utolsó rétegnél, az étel tetejére kerüljön a maradék tejföl és reszelt sajt. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Sütés után akár egyből fogyaszthatjuk, de ha várunk kicsit, könnyebb lesz szeletelni.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 35 perc