Húsételek

Rántottpulykamájszezámmagosbundában

Rántott pulykamáj szezámmagos bundában

Hozzávalók
500 g
pulykamáj
4 ek
liszt
5 ek
zsemlemorzsa
2 ek
szezámmag
2 db
tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés
A májakat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk. A tojást felverjük, majd alaposan megsózzuk. A zsemlemorzsában elkeverjük a szezámmagot, majd jöhet a klasszik panírozás: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a májakat, majd bő olajban készre sütjük őket.

www.streetkitchen.hu

Egy igazi retro klasszikus a rántott máj, amit nem csak kifőzdékben és menzákon ehetsz mától, hanem te magad is elkészítheted! Szerintem krumplipürével és savanyúsággal igazi klasszikus, de persze bármilyen körettel megállja a helyét. :)

Hozzávalók

2 főre
500 g
pulykamáj
4 ek
liszt
5 ek
zsemlemorzsa
2 ek
szezámmag
2 db
tojás
olaj a sütéshez
A májakat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk. A tojást felverjük, majd alaposan megsózzuk. A zsemlemorzsában elkeverjük a szezámmagot, majd jöhet a klasszik panírozás: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk a májakat, majd bő olajban készre sütjük őket.

Ha tetszett a Rántott pulykamáj szezámmagos bundában receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept