A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Az egyik felüket megkenjük mustárral, megpakoljuk egy-egy adag reszelt sajttal, majd szorosan feltekerjük, a végeit benyomkodjuk, és ha biztosra akarunk menni, egy-egy hústűvel is rögzítjük, hogy minél kevesebb sajt folyjon ki belőle. Zsírt melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt, közepesen erős hőfokon körbepirítjuk a húst. Ha fémnyelű a serpenyőnk, akkor abba, ha nem, akkor a húst áttesszük egy tepsibe, felöntjük a vízzel, lefóliázzuk, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt puhára pároljuk.
A tepsiben vagy serpenyőben lévő szaftot egy gyorsforralóba tesszük, ha esetleg nagyon intenzív ízű lenne, akkor lágyítunk rajta egy kevés vízzel, felforraljuk, majd a keményítőt elkeverjük a vízben, és besűrítjük vele a szaftot pár perc forralással. Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd krumplipürével tálaljuk az ételt.

- Elkészítési idő: 40 perc
A göngyölt húsok nagyon jól mutatnak az ünnepi asztalon, de akár akkor is elkészítheted őket, ha vendégeket vársz, vagy csak villantós hétvégi receptet keresel:
Karácsonyi porchetta karottapürével, sült burgonyával és barnamártással