Hozzávalók

4
főre
+
500 g krumpli
250 ml tej
1 csipet szárított kakukkfű
friss szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
200 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legjobb krumplipüré

A krumplipüré az egyik legnépszerűbb köret! Az elkészítése gyerekjáték, de mégis érdemes egy jó alaprecepttel a zsebünkben nekivágni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g krumpli
250 ml tej
1 csipet szárított kakukkfű
friss szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
200 g vaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük.

Közben a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, beledobjuk a kakukkfüvet, a szerecsendiót, a roppantott fokhagymát, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy átvegye a fűszerek ízét.

A krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölni, majd burgonyanyomóval áttörjük, és egy tálba tesszük.

Felöntjük a megfelelő mennyiségű tejjel, spatulával összekeverjük, és beledobjuk a felkockázott vajat, amivel szintén összekeverjük, és ízlés szerint rásózunk, ha szükséges.

Perfekt köret minden mellé, pl. egy jó bécsi szelethez vagy rántott cukkinihez.

Ha marad még a püréből, visszamelegítésnél mindig egy kis tej hozzáadása segít, hogy az eredeti krémes, habos állagot kapjuk.

Pro tipp, ha a krumplit szitán törjük át krumplinyomó helyett, még krémesebb lesz a végeredmény.

krumplipüré
Krumplipüré

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Edd ezekkel a kajákkal:

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini
Fűszeres rántott karaj
Rántott sajt lenmagos bundában

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?