Húsételek

SerpenyőskarajújkrumplisalátávalésLjutenicával

Serpenyős karaj újkrumpli salátával és Ljutenicával

Hozzávalók
A krumplisalátához
1 kg
újkrumpli
8 szelet
bacon
3 - 4 db
retek
4 db
újhagyma
2 db
sárgarépa
2 ek
görög joghurt
1 marék
zöldborsó
1 ek
olívaolaj
0.5 tk
dijoni mustár
0.5 db
citrom héja, leve
0.5 csokor
friss petrezselyem
só, bors
A serpenyős karajhoz
4 szelet
mangalicakaraj (vagy sertéskaraj)
3 - 4 ág
kakukkfű
2 db
fokhagyma
só, bors

Elkészítés

A paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vágott chili paprikát, az egészre fehérborecetet öntünk, megszórjuk sóval és barnacukorral. Addig főzzük, amíg elfő a leve és elkezd besűrűsödni. Az előre megsütött paprikáknak lehúzzuk a héját, feldaraboljuk őket és a paradicsomhoz adjuk. (Előzőleg a paprikákat megmostuk, sütőpapírral bélelt tepsire tettünk és 190 fokon kb. 40 percig sütöttük, ezután áttettük egy tálba őket, fóliával lefedtük és hagytuk, hogy a saját gőzében még párolódjon) A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk és aprítógépbe tesszük a fokhagymával együtt. Alaposan összedaráljuk, majd a paradicsomos, paprikás alaphoz adjuk és lekvársűrűségűre főzzük.

A baconkockákat egy kis olívaolajon, alacsony lángon, lesütjük. Az előre megfőzött újkrumplihoz adjuk a felkarikázott sárgarépát, az újhagymát és retket. Egy kis tálban összekeverjük a joghurtot a mustárral, citromhéjjal, citromlével, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk a zöldségekkel. Végül megszórjuk a lecsepegtetett bacon kockákkal.

A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy evőkanálnyi bacon zsírt egy serpenyőben hevíteni kezdünk és megfuttatjuk rajta a héjában megroppantott fokhagymákat és a kakukkfüvet. Rátesszük a karaj szeleteket és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A tálaláshoz egy nagy adag krumplisalátára teszünk egy szelet karajt, arra pedig egy nagy evőkanál Ljutenicát végül félbarna Lager sörrel fogyasztjuk.

A Ljutenicához itt találjátok a receptet. 
Ha egy kalsszikus angol street foodot is kipróbálnátok, akkor csekkoljátok ezt a Fish&Chips receptet.  Sőt ptóbáljátok ki Jani töltött gombáit, aminek itt találjátok a receptjét. De ezt az olasz burgert is kár lenne kihagyni. ;)

www.streetkitchen.hu

Ez a serpenyős kaja az egyik kedvencünk lett mostanában. A karaj és az újkrumpli nagyon laktató, amit tökéletesen felfrissít a ljutenica. Mindenképp érdemes elkészíteni ezt a fogást is.

Hozzávalók

1
A krumplisalátához
1 kg
újkrumpli
8 szelet
bacon
3 - 4 db
retek
4 db
újhagyma
2 db
sárgarépa
2 ek
görög joghurt
1 marék
zöldborsó
1 ek
olívaolaj
0.5 tk
dijoni mustár
0.5 db
citrom héja, leve
0.5 csokor
friss petrezselyem
só, bors
A serpenyős karajhoz
4 szelet
mangalicakaraj (vagy sertéskaraj)
3 - 4 ág
kakukkfű
2 db
fokhagyma
só, bors

A paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vágott chili paprikát, az egészre fehérborecetet öntünk, megszórjuk sóval és barnacukorral. Addig főzzük, amíg elfő a leve és elkezd besűrűsödni. Az előre megsütött paprikáknak lehúzzuk a héját, feldaraboljuk őket és a paradicsomhoz adjuk. (Előzőleg a paprikákat megmostuk, sütőpapírral bélelt tepsire tettünk és 190 fokon kb. 40 percig sütöttük, ezután áttettük egy tálba őket, fóliával lefedtük és hagytuk, hogy a saját gőzében még párolódjon) A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk és aprítógépbe tesszük a fokhagymával együtt. Alaposan összedaráljuk, majd a paradicsomos, paprikás alaphoz adjuk és lekvársűrűségűre főzzük.

A baconkockákat egy kis olívaolajon, alacsony lángon, lesütjük. Az előre megfőzött újkrumplihoz adjuk a felkarikázott sárgarépát, az újhagymát és retket. Egy kis tálban összekeverjük a joghurtot a mustárral, citromhéjjal, citromlével, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk a zöldségekkel. Végül megszórjuk a lecsepegtetett bacon kockákkal.

A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy evőkanálnyi bacon zsírt egy serpenyőben hevíteni kezdünk és megfuttatjuk rajta a héjában megroppantott fokhagymákat és a kakukkfüvet. Rátesszük a karaj szeleteket és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A tálaláshoz egy nagy adag krumplisalátára teszünk egy szelet karajt, arra pedig egy nagy evőkanál Ljutenicát végül félbarna Lager sörrel fogyasztjuk.

A Ljutenicához itt találjátok a receptet. 
Ha egy kalsszikus angol street foodot is kipróbálnátok, akkor csekkoljátok ezt a Fish&Chips receptet.  Sőt ptóbáljátok ki Jani töltött gombáit, aminek itt találjátok a receptjét. De ezt az olasz burgert is kár lenne kihagyni. ;)

Ha tetszett a Serpenyős karaj újkrumpli salátával és Ljutenicával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept