Hirdetés
Karácsonyi menü

Ljutenica: finomabb, mint az ajvár!

Hozzávalók

1 kg kápia paprika
70 dkg paradicsom
4 ek olívaolaj
1 dl fehérborecet
1 ek barnacukor
1 tk só
1 fej fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 db chili paprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ljutenica: finomabb, mint az ajvár!

A boltban kapható ljutenica otthon is elkészíthető és sokkal ütősebb lesz, mint a gyári. Csípős és fokhagymás, imádni fogjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1 kg kápia paprika
70 dkg paradicsom
4 ek olívaolaj
1 dl fehérborecet
1 ek barnacukor
1 tk só
1 fej fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 db chili paprika
Bevásárlólistához adom

A paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vágott chili paprikát, az egészre fehérborecetet öntünk, megszórjuk sóval és barnacukorral. Addig főzzük, amíg elfő a leve és elkezd besűrűsödni. Az előre megsütött paprikáknak lehúzzuk a héját, feldaraboljuk őket és a paradicsomhoz adjuk. (Előzőleg a paprikákat megmostuk, sütőpapírral bélelt tepsire tettünk és 190 fokon kb. 40 percig sütöttük, ezután áttettük egy tálba őket, fóliával lefedtük és hagytuk, hogy a saját gőzében még párolódjon) A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk és aprítógépbe tesszük a fokhagymával együtt. Alaposan összedaráljuk, majd a paradicsomos, paprikás alaphoz adjuk és lekvársűrűségűre főzzük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások