Street Kitchen

Mustbanpárolttarja

Mustban párolt tarja

Hozzávalók
4 szelet
tarja
só, bors
1 ek
sertészsír
300 ml
must vagy 700 g friss szőlő
300 g
krumpli
3 gerezd
fokhagyma
2 ág
kakukkfű
2 ek
mazsola
1 csokor
petrezselyem
50 g
vaj

Elkészítés

Ha nem kapunk mustot a boltban, nem kell kétségbeesni, mert a leszemezett szőlőt enyhén összeturmixolva, majd szűrőn átpasszírozva mi magunk is elkészíthetjük.

A tarjákat sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben erősen lepirítjuk a zsíron, majd átrakjuk egy olyan tepsibe, amiben kényelmesen elférnek. Ráöntjük a mustot, rákarikázzuk a krumplit, rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a kakukkfüvet, ismét sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Ezután levesszük róla a fóliát, a sütőt pedig 200 fokra állítjuk, és további 15-20 percet sütjük.

A visszamaradt szaftba negyedeljük a maradék szőlőt, 2 evőkanálnyi mazsolát és friss aprított petrezselymet szórunk bele, és ezt a keveréket újabb 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy visszaforraljuk, és a mazsola is felpuhuljon benne, végül hozzákeverjük a vajat is. Tálaláskor az így készített szafttal meglocsoljuk a húst.

Mustban párolt tarja

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A friss must alkoholmentes fröccsnek is kiváló, de ezenkívül finom salátaöntetet is lehet keverni belőle, de húsok és zöldségek párolásához is jól használható.

Hozzávalók

2 főre
4 szelet
tarja
só, bors
1 ek
sertészsír
300 ml
must vagy 700 g friss szőlő
300 g
krumpli
3 gerezd
fokhagyma
2 ág
kakukkfű
2 ek
mazsola
1 csokor
petrezselyem
50 g
vaj

Ha nem kapunk mustot a boltban, nem kell kétségbeesni, mert a leszemezett szőlőt enyhén összeturmixolva, majd szűrőn átpasszírozva mi magunk is elkészíthetjük.

A tarjákat sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben erősen lepirítjuk a zsíron, majd átrakjuk egy olyan tepsibe, amiben kényelmesen elférnek. Ráöntjük a mustot, rákarikázzuk a krumplit, rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a kakukkfüvet, ismét sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Ezután levesszük róla a fóliát, a sütőt pedig 200 fokra állítjuk, és további 15-20 percet sütjük.

A visszamaradt szaftba negyedeljük a maradék szőlőt, 2 evőkanálnyi mazsolát és friss aprított petrezselymet szórunk bele, és ezt a keveréket újabb 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy visszaforraljuk, és a mazsola is felpuhuljon benne, végül hozzákeverjük a vajat is. Tálaláskor az így készített szafttal meglocsoljuk a húst.

Mustban párolt tarja

Ha tetszett a Mustban párolt tarja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept