Húsételek

Szójásmarhahúsosrétes

Szójás marhahúsos rétes

Hozzávalók
100 g
káposzta
250 g
pritamin paprika
(vegyes színű)
100 g
répa
1 fej
hagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1
nagy hüvelyknyi gyömbér
1 db
piros chilipaprika
(ízlés szerint)
5 - 6 ek
olaj
500 g
darált marhahús
100 ml
teriyaki vagy szójaszósz
1 csomag
rétestészta

Elkészítés

A zöldségeket csíkokra vágjuk, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit apróra. Egy nagy, tapadásmentes, füstölgő serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket az olajon – az se baj, ha néhol kicsit jobban odakapnak, ettől csak autentikusabb íze lesz. Rádobjuk a marhahúst, és így is pirítjuk 5-10 percig. Ha a hús levet engedett, addig forraljuk, amíg teljesen el nem párolgott a lé, majd ráöntjük a szójaszószt. Addig forraljuk, pirítjuk, amíg teljesen fel nem itta a levet a ragunk. Hagyjuk kihűlni.

A réteslapot kiterítjük egy nedves konyharuhára, majd a háromnegyed részén eloszlatjuk a ragunkat, és folyamatosan görgetve a feltekerjük a konyharuhával. Minden görgetésnél enyhén magunk felé húzzuk, és megszorítjuk (vigyázzunk nem kell túlszorítani). A rétest egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kész, hagyjuk 20 percet hűlni, csak ezután vágjuk fel.

www.streetkitchen.hu

Szoktatok húsos rétest csinálni? Ennek az ázsiai hangulatú verziónak egy óriási tavaszi tekercs beütése van. Magában is tökéletes, de akár valamilyen köretet is rittyenthettek mellé, mondjuk, egy kis burgonyapürét...

Hozzávalók

1 rúd réteshez
100 g
káposzta
250 g
pritamin paprika
(vegyes színű)
100 g
répa
1 fej
hagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1
nagy hüvelyknyi gyömbér
1 db
piros chilipaprika
(ízlés szerint)
5 - 6 ek
olaj
500 g
darált marhahús
100 ml
teriyaki vagy szójaszósz
1 csomag
rétestészta

A zöldségeket csíkokra vágjuk, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit apróra. Egy nagy, tapadásmentes, füstölgő serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket az olajon – az se baj, ha néhol kicsit jobban odakapnak, ettől csak autentikusabb íze lesz. Rádobjuk a marhahúst, és így is pirítjuk 5-10 percig. Ha a hús levet engedett, addig forraljuk, amíg teljesen el nem párolgott a lé, majd ráöntjük a szójaszószt. Addig forraljuk, pirítjuk, amíg teljesen fel nem itta a levet a ragunk. Hagyjuk kihűlni.

A réteslapot kiterítjük egy nedves konyharuhára, majd a háromnegyed részén eloszlatjuk a ragunkat, és folyamatosan görgetve a feltekerjük a konyharuhával. Minden görgetésnél enyhén magunk felé húzzuk, és megszorítjuk (vigyázzunk nem kell túlszorítani). A rétest egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kész, hagyjuk 20 percet hűlni, csak ezután vágjuk fel.

Ha tetszett a Szójás marhahúsos rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept