Húsételek

Tarjatökéleteskrumplipürévelésrókagombásmártással

Tarja tökéletes krumplipürével és rókagombás mártással

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
200 ml
habtejszín
A húshoz
8 - 10 szelet
csont nélküli tarja
só, bors
olaj
1 csokor
petrezselyem
A sült fokhagymához
1 fej
fokhagyma héjastól
só, bors
1 ek
olívaolaj
A krumplipüréhez
800 g
főzni való krumpli
50 g
vaj
só, bors
szerecsendió
A rókagombás mártáshoz
250 g
rókagomba
2 ek
vaj
1 db
salottahagyma
1 ág
rozmaring
só, bors
80 - 100 ml
könnyű, száraz fehérbor

Elkészítés
A grillt bemelegítjük 180-200°C-ra. A fokhagyma tetejéről levágunk egy vékony szeletet, sóval és borssal ízesítjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és alufóliába csomagolva a grill felső rácsára tesszük. A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, ezután krumplinyomóval pürésítjük. Egy kis edényben összemelegítjük a vajat és a tejszínt, a krumplihoz adjuk, sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. 
A gombákat egy tiszta festőecsettel vagy tiszta mosogatószivaccsal alaposan megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A kisebb gombák maradhatnak egyben is. Egy serpenyőben felolvasztunk 2 ek vajat, beletesszük az apróra vágott salottát, a rozmaringágat, és néhány percig fonnyasztjuk. A hagymára dobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc pirítás után hozzáadjuk a fehérbort. Kivesszük a rozmaringot, és egy újabb rövid forralás után beleöntjük a tejszínt. Ha a mártást sűríteni szeretnénk, tejszínt adunk hozzá, ha kicsit lazítani rajta, akkor pedig fehérbort. [caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Tarja rókagombás mártással[/caption]A húsokat szárazra töröljük, sóval és jó sok frissen tört borssal ízesítjük, és egy nagyon vékony réteg olajjal megkenjük. A 180 fokos grillen, direkt hőn oldalanként kb. 5-6 percig sütjük. Tálalásnál egy adag krumplit kicsit ellapogatunk a tányéron, jöhet rá a hús, gazdagon a rókagombás mártás, és a héjából finoman kiszedett édes, krémes fokhagymagerezdek.Ha tetszett a tarja rókagombás mártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Rengeteg klasszikus, jól bevált párosítás van a gasztronómiában, mint például a sült hús krumplipürével. Ezt a remek kombót kiegészítjük egy krémes rókagombás mártással, és édes sült fokhagymával, amit számtalan más ételhez is használhattok, de magában is isteni csemege. :-) Na, most, hogy csorog a nyálatok, irány a kert, izzítsátok a grillt!

Hozzávalók

4 főre
100 ml
habtejszín
200 ml
habtejszín
A húshoz
8 - 10 szelet
csont nélküli tarja
só, bors
olaj
1 csokor
petrezselyem
A sült fokhagymához
1 fej
fokhagyma héjastól
só, bors
1 ek
olívaolaj
A krumplipüréhez
800 g
főzni való krumpli
50 g
vaj
só, bors
szerecsendió
A rókagombás mártáshoz
250 g
rókagomba
2 ek
vaj
1 db
salottahagyma
1 ág
rozmaring
só, bors
80 - 100 ml
könnyű, száraz fehérbor
A grillt bemelegítjük 180-200°C-ra. A fokhagyma tetejéről levágunk egy vékony szeletet, sóval és borssal ízesítjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és alufóliába csomagolva a grill felső rácsára tesszük. A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, ezután krumplinyomóval pürésítjük. Egy kis edényben összemelegítjük a vajat és a tejszínt, a krumplihoz adjuk, sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. 
A gombákat egy tiszta festőecsettel vagy tiszta mosogatószivaccsal alaposan megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A kisebb gombák maradhatnak egyben is. Egy serpenyőben felolvasztunk 2 ek vajat, beletesszük az apróra vágott salottát, a rozmaringágat, és néhány percig fonnyasztjuk. A hagymára dobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc pirítás után hozzáadjuk a fehérbort. Kivesszük a rozmaringot, és egy újabb rövid forralás után beleöntjük a tejszínt. Ha a mártást sűríteni szeretnénk, tejszínt adunk hozzá, ha kicsit lazítani rajta, akkor pedig fehérbort. [caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Tarja rókagombás mártással[/caption]A húsokat szárazra töröljük, sóval és jó sok frissen tört borssal ízesítjük, és egy nagyon vékony réteg olajjal megkenjük. A 180 fokos grillen, direkt hőn oldalanként kb. 5-6 percig sütjük. Tálalásnál egy adag krumplit kicsit ellapogatunk a tányéron, jöhet rá a hús, gazdagon a rókagombás mártás, és a héjából finoman kiszedett édes, krémes fokhagymagerezdek.Ha tetszett a tarja rókagombás mártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Tarja tökéletes krumplipürével és rókagombás mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept