Húsételek

Thairántottcsirkementásuborkasalátával

Thai rántott csirke mentás uborkasalátával

Hozzávalók
A csirkéhez
500 g
csirke alsó comb
200 g
rizsliszt
2 ek
szójaszósz
1 ek
osztrigaszósz
1 gerezd
fokhagyma
frissen őrölt bors
0.5 db
lime leve
1 csokor
friss koriander (kevés a díszítéshez)
olaj a sütéshez
A chiliszószhoz
2 db
piros chili
1 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
újhagyma
7 ek
méz
100 ml
víz
só, bors
0.5 db
lime leve
Az uborkasalátához
2 db
kígyóuborka
2 csokor
friss menta
2 ek
pirított szezámmag
1 ek
olívaolaj
2 ek
szezámolaj
2 ek
rizsecet
1 db
lime leve
só, bors

Elkészítés
A csirkéhez egy keverőtálban összekeverjük a szójaszószt, a reszelt fokhagymát, az osztrigaszószt, a lime levét, a felaprított koriandert, borsot és ebben pácoljuk amíg a saláta és a chiliszósz el nem készül. A chiliszószhoz az olajon 2-3 percig pirítjuk a felszeletelt chilit. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és  a felszeletelt újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a mézet, meglocsoljuk a lime levével, elkeverjük benne a vizet és felforraljuk. Ezután alacsonyabb lángon rotyogtatjuk, amíg be nem sziruposodik.
A salihoz az uborkát elfelezzük, egy teáskanállal kikaparjuk a magokat. Felszeleteljük, és egy keverőtálba tesszük. A mentát rátépkedjük, és az összes többi hozzávalóval alaposan összeforgatjuk. A csirkét megszórjuk a rizsliszttel, úgy, hogy mindenhol alaposan befedje, és bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A csirkét az uborkasalival és a chiliszósszal tálaljuk.
Ha tetszett a thai rántott csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Bár a klasszikus rántott csirke nem túl egészséges, hiszen rengeteg zsírt és lisztet tartalmaz, de ez a verzió csak minimális bundát kap, méghozzá rizslisztből. Egyáltalán nem kell aggódnunk, hogy egy nehéz kaját eszünk, mert a friss uborkasali teljesen kiegészíti az egészet.

Hozzávalók

2 főre
A csirkéhez
500 g
csirke alsó comb
200 g
rizsliszt
2 ek
szójaszósz
1 ek
osztrigaszósz
1 gerezd
fokhagyma
frissen őrölt bors
0.5 db
lime leve
1 csokor
friss koriander (kevés a díszítéshez)
olaj a sütéshez
A chiliszószhoz
2 db
piros chili
1 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
újhagyma
7 ek
méz
100 ml
víz
só, bors
0.5 db
lime leve
Az uborkasalátához
2 db
kígyóuborka
2 csokor
friss menta
2 ek
pirított szezámmag
1 ek
olívaolaj
2 ek
szezámolaj
2 ek
rizsecet
1 db
lime leve
só, bors
A csirkéhez egy keverőtálban összekeverjük a szójaszószt, a reszelt fokhagymát, az osztrigaszószt, a lime levét, a felaprított koriandert, borsot és ebben pácoljuk amíg a saláta és a chiliszósz el nem készül. A chiliszószhoz az olajon 2-3 percig pirítjuk a felszeletelt chilit. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és  a felszeletelt újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a mézet, meglocsoljuk a lime levével, elkeverjük benne a vizet és felforraljuk. Ezután alacsonyabb lángon rotyogtatjuk, amíg be nem sziruposodik.
A salihoz az uborkát elfelezzük, egy teáskanállal kikaparjuk a magokat. Felszeleteljük, és egy keverőtálba tesszük. A mentát rátépkedjük, és az összes többi hozzávalóval alaposan összeforgatjuk. A csirkét megszórjuk a rizsliszttel, úgy, hogy mindenhol alaposan befedje, és bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A csirkét az uborkasalival és a chiliszósszal tálaljuk.
Ha tetszett a thai rántott csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Thai rántott csirke mentás uborkasalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept