Húsételek

Zöldborsoscsirkecombparmezánossültkaralábéval

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Hozzávalók
A csirkéhez
2 ek
olívaolaj
4 db
csirkecomb
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
2 tk
kakukkfű
100 ml
fehérbor
500 ml
víz/alaplé
2 tk
dijoni mustár
1 db
citrom
2 ek
sós lében eltett zöldbors
80 g
hideg vaj
1 csokor
friss petrezselyem
A sült karalábéhoz
2 fej
karalábé megpucolva, cikkekre vágva
2 ek
olívaolaj
só, bors
30 g
parmezán

Elkészítés
A zöldborsos csirkecomb elkészítéséhez a karalábét egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük, megszórjuk reszelt parmezánnal és felvesszük 200 fokra a sütőt. Kb. 10 percre visszadobjuk. A lényeg, hogy megpiruljon rajta a parmezán.
Amíg a karalábé elkészül, a húst is meg tudjuk csinálni: a csirkecombokat sózás, borsozás után az olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és ha elpárolgott az alkohol, visszarakjuk a combokat. Felöntjük a víz vagy alaplé felével, belekeverjük a mustárt és miután felforrt, lassú tűzön lefedve rotyogtatjuk. Ha a víz elfőtt, ráöntjük a maradékot is és belerakjuk a zöldborsot.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Zöldborsos csirkecomb[/caption] Tovább rotyogtatjuk lefedve. Kb. 15 perc után levesszük a fedőt és addig forraljuk, amíg egy picit el nem fővi a levét. Kivesszük a combokat, belefacsarjuk a citrom levét (először csak a felét) és beledobjuk a vajat. Szép, fényes mártást kell kapnunk, amibe visszarakjuk a combokat. Rottyanás után elzárjuk és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. A parmezános sült karalábéval körítve tálaljuk.Ha tetszett a  zöldborsos csirkecomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Nem sokszor használjuk a sós lében eltett zöldborsot, pedig csodás mártás lesz belőle, egy egyszerű sült csirkecomb mellé is. Nem vagyok nagy karalábé-rajongó, de parmezánnal megsütve zseniális köret!

Hozzávalók

2 főre
A csirkéhez
2 ek
olívaolaj
4 db
csirkecomb
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
2 tk
kakukkfű
100 ml
fehérbor
500 ml
víz/alaplé
2 tk
dijoni mustár
1 db
citrom
2 ek
sós lében eltett zöldbors
80 g
hideg vaj
1 csokor
friss petrezselyem
A sült karalábéhoz
2 fej
karalábé megpucolva, cikkekre vágva
2 ek
olívaolaj
só, bors
30 g
parmezán
A zöldborsos csirkecomb elkészítéséhez a karalábét egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük, megszórjuk reszelt parmezánnal és felvesszük 200 fokra a sütőt. Kb. 10 percre visszadobjuk. A lényeg, hogy megpiruljon rajta a parmezán.
Amíg a karalábé elkészül, a húst is meg tudjuk csinálni: a csirkecombokat sózás, borsozás után az olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és ha elpárolgott az alkohol, visszarakjuk a combokat. Felöntjük a víz vagy alaplé felével, belekeverjük a mustárt és miután felforrt, lassú tűzön lefedve rotyogtatjuk. Ha a víz elfőtt, ráöntjük a maradékot is és belerakjuk a zöldborsot.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Zöldborsos csirkecomb[/caption] Tovább rotyogtatjuk lefedve. Kb. 15 perc után levesszük a fedőt és addig forraljuk, amíg egy picit el nem fővi a levét. Kivesszük a combokat, belefacsarjuk a citrom levét (először csak a felét) és beledobjuk a vajat. Szép, fényes mártást kell kapnunk, amibe visszarakjuk a combokat. Rottyanás után elzárjuk és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. A parmezános sült karalábéval körítve tálaljuk.Ha tetszett a  zöldborsos csirkecomb receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept