Sonkás kaják

Húsvétiquiche

Húsvéti quiche

Hozzávalók
A tésztához
120 g
hideg vaj
250 g
liszt
1 csipet
1 db
tojássárgája
3 - 4 ek
hideg víz
A töltelékhez
100 g
gouda sajt
150 g
maradék húsvéti sonka
1 csokor
friss snidling
1 csokor
friss petrezselyem
3 db
tojás
só, bors
0.25 db
szerecsendió
200 ml
habtejszín

Elkészítés

A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, fóliába csomagoljuk, és hagyjuk állni a hűtőben fél órát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a formába rakjuk, lenyomkodjuk, és levágjuk a széleit. Egy villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.

A sajtot lereszeljük, a sonkát kis kockákra vágjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk. A tojást elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval, majd mehet bele a zöldfűszer. Az elősütött tésztára rakjuk a sonkát, leöntjük a tojásos keverékkel, megszórjuk a sajttal, visszarakjuk a sütőbe kb. 30 percre, és kész is.

  • Elkészítési idő: 60 perc
husveti-quiche
Húsvéti quiche (Fotó: Street Kitchen)

További húsvéti finomságok a Street Kitchen oldaláról:

Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle

Retró tormás-krémsajtos sonkatekercs

3-féle tuti szendvicskrém rohanós reggelekre

www.streetkitchen.hu

Húsvétról fixen van sonka elég sok háztartásban, úgyhogy most mutatok egy felhasználási lehetőséget. A pite mellé ne felejtsetek el megenni egy nagy adag salit!

Hozzávalók

1 darab 20 cm átmérőjű piteformához
A tésztához
120 g
hideg vaj
250 g
liszt
1 csipet
1 db
tojássárgája
3 - 4 ek
hideg víz
A töltelékhez
100 g
gouda sajt
150 g
maradék húsvéti sonka
1 csokor
friss snidling
1 csokor
friss petrezselyem
3 db
tojás
só, bors
0.25 db
szerecsendió
200 ml
habtejszín

A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, fóliába csomagoljuk, és hagyjuk állni a hűtőben fél órát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a formába rakjuk, lenyomkodjuk, és levágjuk a széleit. Egy villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.

A sajtot lereszeljük, a sonkát kis kockákra vágjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk. A tojást elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval, majd mehet bele a zöldfűszer. Az elősütött tésztára rakjuk a sonkát, leöntjük a tojásos keverékkel, megszórjuk a sajttal, visszarakjuk a sütőbe kb. 30 percre, és kész is.

  • Elkészítési idő: 60 perc
husveti-quiche
Húsvéti quiche (Fotó: Street Kitchen)

További húsvéti finomságok a Street Kitchen oldaláról:

Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle

Retró tormás-krémsajtos sonkatekercs

3-féle tuti szendvicskrém rohanós reggelekre

Ha tetszett a Húsvéti quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept