Instant

Parasztreggeli

Parasztreggeli

Hozzávalók
1 db
krumpli
(180 g/db)
2 szelet
kolozsvári szalonna
(80 g/szelet)
150 g
kolbász
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
8 db
tojás
0.5 csokor
snidling
1 csipet
fűszerpaprika

Elkészítés

A parasztreggelihez a krumplit megtisztítjuk és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. 

A szalonnaszeleteket bevagdossuk kakastaréj alakban, és közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját. Félidőnél, amikor fordítunk egyet a szalonnán, hozzáadjuk a kolbászkarikákat is. Ha megsült a szalonna, azokat kivesszük, hozzáadjuk a kolbászhoz a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és közepes hőfokon addig sütjük, amíg a kolbász és a hagyma meg nem sül. 

Felkapcsoljuk magasra a hőfokot, hozzáadjuk a felvert tojásokat és a krumplit, ha kell, enyhén megsózzuk (mert ugye a szalonna és a kolbász is sós), és erős hőfokon a kívánt készültségi szinttől függően kb. 1 perc alatt készre sütjük. Én nem szeretem kiszárítani a tojást, nektek is ezt javaslom, de kinek hogy tetszik. Tálalásnál rátesszük a megsült szalonnaszeleteket, megszórjuk frissen aprított snidlinggel és fűszerpaprikával, és friss kenyérrel tálaljuk.

parasztreggeli
Parasztreggeli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

További reggeli recepteket keresel? Próbáld ki a parasztreggelin túl ezeket is:

Egyserpenyős tojásos-baconös toast

Reggeli gofri

Egyserpenyős magyaros reggeli

www.streetkitchen.hu

Vigyázat, a név megtévesztő! Lehet itt jönni az ilyen-olyan flancos lazacos meg kutyafülés reggelikkel, amikkel egyébként semmi gond nincs, sőt, de azért nálam ez a reggelik királya, a királyok reggelije. Ha tehetném, inkább hívnám királyreggelinek!

Hozzávalók

2 főre
1 db
krumpli
(180 g/db)
2 szelet
kolozsvári szalonna
(80 g/szelet)
150 g
kolbász
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
8 db
tojás
0.5 csokor
snidling
1 csipet
fűszerpaprika

A parasztreggelihez a krumplit megtisztítjuk és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. 

A szalonnaszeleteket bevagdossuk kakastaréj alakban, és közepesen forró serpenyőben kisütjük a zsírját. Félidőnél, amikor fordítunk egyet a szalonnán, hozzáadjuk a kolbászkarikákat is. Ha megsült a szalonna, azokat kivesszük, hozzáadjuk a kolbászhoz a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és közepes hőfokon addig sütjük, amíg a kolbász és a hagyma meg nem sül. 

Felkapcsoljuk magasra a hőfokot, hozzáadjuk a felvert tojásokat és a krumplit, ha kell, enyhén megsózzuk (mert ugye a szalonna és a kolbász is sós), és erős hőfokon a kívánt készültségi szinttől függően kb. 1 perc alatt készre sütjük. Én nem szeretem kiszárítani a tojást, nektek is ezt javaslom, de kinek hogy tetszik. Tálalásnál rátesszük a megsült szalonnaszeleteket, megszórjuk frissen aprított snidlinggel és fűszerpaprikával, és friss kenyérrel tálaljuk.

parasztreggeli
Parasztreggeli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

További reggeli recepteket keresel? Próbáld ki a parasztreggelin túl ezeket is:

Egyserpenyős tojásos-baconös toast

Reggeli gofri

Egyserpenyős magyaros reggeli

Ha tetszett a Parasztreggeli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept