Street Kitchen

Kamuteriyakisertés

Kamu teriyaki sertés

Hozzávalók
A teriyaki szószhoz
4 ek
méz
200 ml
narancslé
1 tk
chiliszósz
1 mk
fokhagymapor
1 mk
őrölt gyömbér
2 ek
sötét szójaszósz vagy 3 ek normál változat
2 csipet
1 tk
keményítő
15 ml
víz
A húshoz
500 g
sertéskaraj
2 ek
keményítő
3 ek
olaj
A köretnek
400 g
jázmin rizs
800 ml
víz
2 nagy csipet
20 g
vaj vagy 2 ek olaj
5 - 6 szál
snidling vagy koriander a tálaláshoz

Elkészítés

Serpenyőt hevítünk, a mézet kicsit lekaramellizáljuk benne, majd felöntjük a narancslével és a felére visszaforraljuk. Hozzáadjuk a chiliszószt, a fokhagymaport és az őrölt gyömbért, és felöntjük a szójaszósszal. Az egészet néhány percig rotyogtatjuk, majd beállítjuk az ízét a sóval, és egy kicsit besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig forraljuk, majd félretesszük.

A rizst átmossuk, mikrózható edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, majd sózzuk és lefedve készre pároljuk. Amikor elkészült, kikeverjük belőle a gőzt, majd vajjal vagy olajjal átforgatjuk, hogy fényes legyen, és ne tapadjon össze.

A karajt felkockázzuk, megsózzuk, és összeforgatjuk a keményítővel.

Serpenyőt hevítünk, és az olajon erősen körbepirítjuk a húskockákat, majd rálocsoljuk a sűrű szószunkat, és az egészet 2-3 percig forraljuk.

Rizzsel és egy kis friss zöld fűszerrel megszórva tálaljuk.

Kamu teriyaki sertés
Kamu teriyaki sertés

www.streetkitchen.hu

Bizonyára ti is belefutottatok már abba, hogy egy szusiparti után rajtatok maradt némi szójaszósz. Néhány dologgal összekeverve máris saját teriyaki szószt tudtok belőle főzni, ha fokoznátok még az ázsiai ízeket egy borongós vasárnap délután.

Hozzávalók

4 főre
A teriyaki szószhoz
4 ek
méz
200 ml
narancslé
1 tk
chiliszósz
1 mk
fokhagymapor
1 mk
őrölt gyömbér
2 ek
sötét szójaszósz vagy 3 ek normál változat
2 csipet
1 tk
keményítő
15 ml
víz
A húshoz
500 g
sertéskaraj
2 ek
keményítő
3 ek
olaj
A köretnek
400 g
jázmin rizs
800 ml
víz
2 nagy csipet
20 g
vaj vagy 2 ek olaj
5 - 6 szál
snidling vagy koriander a tálaláshoz

Serpenyőt hevítünk, a mézet kicsit lekaramellizáljuk benne, majd felöntjük a narancslével és a felére visszaforraljuk. Hozzáadjuk a chiliszószt, a fokhagymaport és az őrölt gyömbért, és felöntjük a szójaszósszal. Az egészet néhány percig rotyogtatjuk, majd beállítjuk az ízét a sóval, és egy kicsit besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig forraljuk, majd félretesszük.

A rizst átmossuk, mikrózható edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, majd sózzuk és lefedve készre pároljuk. Amikor elkészült, kikeverjük belőle a gőzt, majd vajjal vagy olajjal átforgatjuk, hogy fényes legyen, és ne tapadjon össze.

A karajt felkockázzuk, megsózzuk, és összeforgatjuk a keményítővel.

Serpenyőt hevítünk, és az olajon erősen körbepirítjuk a húskockákat, majd rálocsoljuk a sűrű szószunkat, és az egészet 2-3 percig forraljuk.

Rizzsel és egy kis friss zöld fűszerrel megszórva tálaljuk.

Kamu teriyaki sertés
Kamu teriyaki sertés

Ha tetszett a Kamu teriyaki sertés receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept