Instant

Sörösegyserpenyőscsirkebrassói

Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Hozzávalók
50 g
zsírszalonna
500 g
csirkefelsőcomb-filé
1 fej
hagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 tk
pirospaprika
350 g
burgonya
150 ml
sör
200 g
zöldborsó

Elkészítés

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsírját, rádobjuk a felcsíkozott csirkecombot, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és magas hőfokon addig pirítjuk, amíg színt nem kaptak. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd rádobjuk a kb. 1,5 x 2 cm-esre vágott burgonyát, felöntjük a sörrel, és a negyedére forraljuk.

Sörös egyserpenyős csirkebrassói
Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Jöhet rá a borsó és annyi víz, hogy éppen ellepje az ételt, vagy még talán egy kicsivel kevesebb is. Lefedjük, és addig forraljuk, amíg a folyadék szinte teljesen el nem tűnt és a burgonyánk megfőtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Na, lehet, hogy ez nem egy klasszik brassói, de egyetlen serpenyővel megoldjátok a feladatot, és kész is a vacsi.

Hozzávalók

2 - 4 főre
50 g
zsírszalonna
500 g
csirkefelsőcomb-filé
1 fej
hagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 tk
pirospaprika
350 g
burgonya
150 ml
sör
200 g
zöldborsó

A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsírját, rádobjuk a felcsíkozott csirkecombot, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és magas hőfokon addig pirítjuk, amíg színt nem kaptak. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, majd rádobjuk a kb. 1,5 x 2 cm-esre vágott burgonyát, felöntjük a sörrel, és a negyedére forraljuk.

Sörös egyserpenyős csirkebrassói
Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Jöhet rá a borsó és annyi víz, hogy éppen ellepje az ételt, vagy még talán egy kicsivel kevesebb is. Lefedjük, és addig forraljuk, amíg a folyadék szinte teljesen el nem tűnt és a burgonyánk megfőtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha tetszett a Sörös egyserpenyős csirkebrassói receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept