A kamu almás pite elkészítéséhez a leveles tésztát felhasználás előtt húsz perccel kivesszük, hogy ne törjön, majd kicsomagoljuk, és keresztben félbevágjuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a csumáját, majd kettévágjuk, vékony, 1-2 mm vastagságú szeletekre vágjuk, és egy tálba rakjuk. Megszórjuk a darált mandulával, a fahéjjal és a porcukorral, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd mehet bele a vaníliás cukor is, végül az egészet összekeverjük.
A tészta egyik felére halmozzuk az almát, úgy, hogy a széleken kb. 1,5 cm vékony sávot hagyunk. Ezt lekenjük a lazán felvert tojással. A tészta másik felét óvatosan bemetsszük – ezzel alakítjuk ki a mintát. Fontos, hogy ne vágjuk át a tésztát, csak mintázzuk a tetejét. A bemetszett tésztát rárakjuk az almás töltelékre, és összenyomkodjuk a széleket. A tetejét lekenjük tojással, megszórjuk a szeletelt mandulával, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, amíg aranybarnára sül a süteményünk (kb. 20 perc).
