Gyors sütik

Levelestésztásalmáspite

Leveles tésztás almás pite

Hozzávalók
1 csomag
leveles tészta
1 db
piros alma
(kb. 200 g)
2 ek
darált mandula
1 csapott tk
őrölt fahéj
2 ek
porcukor
1
citrom reszelt héja
20 g
vaníliás cukor
1 db
tojás a kenéshez
1 ek
szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés

A kamu almás pite elkészítéséhez a leveles tésztát felhasználás előtt húsz perccel kivesszük, hogy ne törjön, majd kicsomagoljuk, és keresztben félbevágjuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a csumáját, majd kettévágjuk, vékony, 1-2 mm vastagságú szeletekre vágjuk, és egy tálba rakjuk. Megszórjuk a darált mandulával, a fahéjjal és a porcukorral, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd mehet bele a vaníliás cukor is, végül az egészet összekeverjük. 

A tészta egyik felére halmozzuk az almát, úgy, hogy a széleken kb. 1,5 cm vékony sávot hagyunk. Ezt lekenjük a lazán felvert tojással. A tészta másik felét óvatosan bemetsszük – ezzel alakítjuk ki a mintát. Fontos, hogy ne vágjuk át a tésztát, csak mintázzuk a tetejét. A bemetszett tésztát rárakjuk az almás töltelékre, és összenyomkodjuk a széleket. A tetejét lekenjük tojással, megszórjuk a szeletelt mandulával, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, amíg aranybarnára sül a süteményünk (kb. 20 perc).

Almás leveles tésztás pite
Leveles tésztás almás pite

www.streetkitchen.hu

A leveles tészta az egyik legszuperebb dolog, ami jó, ha mindig megtalálható a mélyhűtőben, vagy akár a sima hűtőben is. Sokféleképpen variálható, és nagyon finom édességeket lehet belőle készíteni. Erre az egyik legjobb példa ez a csodás almás-fahéjas süti, amivel kb. 15 perc tényleges meló van, aztán már csak 20-25 perc sütés kell neki, és kész is vagyunk ;)

Hozzávalók

4 szelethez
1 csomag
leveles tészta
1 db
piros alma
(kb. 200 g)
2 ek
darált mandula
1 csapott tk
őrölt fahéj
2 ek
porcukor
1
citrom reszelt héja
20 g
vaníliás cukor
1 db
tojás a kenéshez
1 ek
szeletelt mandula a tetejére

A kamu almás pite elkészítéséhez a leveles tésztát felhasználás előtt húsz perccel kivesszük, hogy ne törjön, majd kicsomagoljuk, és keresztben félbevágjuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a csumáját, majd kettévágjuk, vékony, 1-2 mm vastagságú szeletekre vágjuk, és egy tálba rakjuk. Megszórjuk a darált mandulával, a fahéjjal és a porcukorral, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd mehet bele a vaníliás cukor is, végül az egészet összekeverjük. 

A tészta egyik felére halmozzuk az almát, úgy, hogy a széleken kb. 1,5 cm vékony sávot hagyunk. Ezt lekenjük a lazán felvert tojással. A tészta másik felét óvatosan bemetsszük – ezzel alakítjuk ki a mintát. Fontos, hogy ne vágjuk át a tésztát, csak mintázzuk a tetejét. A bemetszett tésztát rárakjuk az almás töltelékre, és összenyomkodjuk a széleket. A tetejét lekenjük tojással, megszórjuk a szeletelt mandulával, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, amíg aranybarnára sül a süteményünk (kb. 20 perc).

Almás leveles tésztás pite
Leveles tésztás almás pite

Ha tetszett a Leveles tésztás almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept