A túrós süti elkészítéséhez a túrót egy tálba tesszük a tejföllel és a tojások sárgájával, és egy villával összetörjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a grízt, a porcukrot és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.
A tojásfehérjét keményre verjük a sóval, majd kis adagokban hozzákeverjük a túrós keverékhez. Ezután 30 percre félretesszük, hogy a gríz megszívja magát.
Egy formát kikenünk vajjal, megszórjuk a liszttel, ügyelve, hogy a forma széle is lisztes legyen, majd beleöntjük a masszát. Párszor az asztalhoz „csapkodjuk”, hogy a légbuborékok távozzanak.
Az epreket félbevágjuk, és a tészta tetejére tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a sütit.
Ha megsült a sütemény, hagyjuk kissé kilevegőzni, majd szeletelhetjük is.

Elkészítési idő: kb. 40 perc + 30 perc pihentetés
Még több egyszerű, túrós sütemény az oldalunkról, ami biztosan tetszik majd:
Édes túróval töltött cannelloni