Cukormentes
Gluténmentes
Hozzávalók
A lekvárhoz
- 300 g fagyasztott eper
- 80 g eritrit
- 1 db citrom leve
A túrófánkhoz
- 250 g zsírszegény túró
- 60 g eritrit
- 1 db tojásfehérje
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 150 g rizsliszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 g gluténmentes, diétás keksz
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
A lekvárhoz
- 300 g fagyasztott eper
- 80 g eritrit
- 1 db citrom leve
A túrófánkhoz
- 250 g zsírszegény túró
- 60 g eritrit
- 1 db tojásfehérje
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 150 g rizsliszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 g gluténmentes, diétás keksz
- olaj a sütéshez
Ez a fánk maximálisan diétás, mert ráadásul a zsírt is visszavettük benne.
A lekvárhoz az epret az eritrittel és a citrom levével egy lábasban 20-30 percig forraljuk, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és félretesszük lehűlni.
A tésztához a túrót összekeverjük az eritrittel, a tojásfehérjével és a citrom reszelt héjával. A liszteket egybeszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túróval is. Lefedve 15-20 percre a hűtőbe tesszük.
Az olajat egy lábasban 150-160 fokosra melegítjük, a diétás kekszet pedig összetörjük.
A masszából olajozott kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, amiket az összetört kekszmorzsába forgatunk, majd utána a forró olajba teszünk. 7-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat, de mint mindennél, az elsőt érdemes tesztelni, hogy biztosan megsüljön.
A szódabikarbóna miatt kicsit megduzzad és könnyű lesz. A házi lekvárral tálaljuk.
Ha tetszett a diétás túrófánk házi eperlekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fánk:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 97 g
Zsír: 1 g
Kalória: 226 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 10.12 g
Szénhidrát: 291.87 g
Zsír: 1.53 g
Kalória: 676.88 kcal