Ennél a receptnél először a virslis ragut készítjük el a tökfőzelék csak utána következik. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk a zsíron, félrehúzzuk, hozzátesszük a fűszereket, majd elkeverjük az egészet. Rátesszük a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, felöntjük a vízzel majd forraljuk 5-10 percig. Aztán egy botmixerrel pürésítjük az egészet, beletesszük a karikákra vágott virslit és addig bugyogtatjuk, amíg a virsli meg nem főtt és elértük a kívánt sűrűséget. A tökfőzelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd rádobunk 1 kg kiolvasztott gyalult tököt. Felöntjük a vízzel,rádobjuk az alaplé zselét és kb. 20 percig rotyogtatjuk, majd egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítjük. Hozzádobjuk a másik 1 kg gyalult tököt, és nagyjából 10-15 percig lassú tűzön bugyogtatva főzzük. Miután kellően besűrűsödött ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a cukrot, ecetet és aprított kaprot, majd a pörkölttel és 1 kanál tejföllel tálaljuk.
