Instant

Tökfőzelékvirslipörkölttel

Tökfőzelék virslipörkölttel

Hozzávalók
A tökfőzelékhez
5 ek
étolaj vagy zsír
200 g
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
2 kg
fagyasztott gyalult tök
400 ml
víz
1 - 2
zöldség vagy csirke alaplé zselé
1 csokor
friss kapor
1
-1 ek ecet
(20 %)
1 ek
cukor
A pörkölthöz
1 l
víz
5 ek
étolaj vagy zsír
200 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
400 g
virsli
40 g
paprika
60 g
paradicsom
1 ek
fűszerpaprika
½ tk fűszerkömény
só,bors
Tálaláshoz
tejföl

Elkészítés

Ennél a receptnél először a virslis ragut készítjük el a tökfőzelék csak utána következik. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk a zsíron, félrehúzzuk, hozzátesszük a fűszereket, majd elkeverjük az egészet. Rátesszük a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, felöntjük a vízzel majd forraljuk 5-10 percig. Aztán egy botmixerrel pürésítjük az egészet, beletesszük a karikákra vágott virslit és addig bugyogtatjuk, amíg a virsli meg nem főtt és elértük a kívánt sűrűséget. A tökfőzelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd rádobunk 1 kg kiolvasztott gyalult tököt. Felöntjük a vízzel,rádobjuk az alaplé zselét és kb. 20 percig rotyogtatjuk, majd egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítjük. Hozzádobjuk a másik 1 kg gyalult tököt, és nagyjából 10-15 percig lassú tűzön bugyogtatva főzzük. Miután kellően besűrűsödött ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a cukrot, ecetet és aprított kaprot, majd a pörkölttel és 1 kanál tejföllel tálaljuk.

tökfőzelék

www.streetkitchen.hu

Fagyasztott tökből is “tök” korrekt főzeléket lehet csinálni, ráadásul egészséges, hiszen saját magával van sűrítve.Nyilván a savasságával,édességével játszhattok, mert mindenki máshogy csinálja, így szabjátok az ízlésetekre.

Hozzávalók

4 főre
A tökfőzelékhez
5 ek
étolaj vagy zsír
200 g
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
2 kg
fagyasztott gyalult tök
400 ml
víz
1 - 2
zöldség vagy csirke alaplé zselé
1 csokor
friss kapor
1
-1 ek ecet
(20 %)
1 ek
cukor
A pörkölthöz
1 l
víz
5 ek
étolaj vagy zsír
200 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
400 g
virsli
40 g
paprika
60 g
paradicsom
1 ek
fűszerpaprika
½ tk fűszerkömény
só,bors
Tálaláshoz
tejföl

Ennél a receptnél először a virslis ragut készítjük el a tökfőzelék csak utána következik. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk a zsíron, félrehúzzuk, hozzátesszük a fűszereket, majd elkeverjük az egészet. Rátesszük a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, felöntjük a vízzel majd forraljuk 5-10 percig. Aztán egy botmixerrel pürésítjük az egészet, beletesszük a karikákra vágott virslit és addig bugyogtatjuk, amíg a virsli meg nem főtt és elértük a kívánt sűrűséget. A tökfőzelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd rádobunk 1 kg kiolvasztott gyalult tököt. Felöntjük a vízzel,rádobjuk az alaplé zselét és kb. 20 percig rotyogtatjuk, majd egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítjük. Hozzádobjuk a másik 1 kg gyalult tököt, és nagyjából 10-15 percig lassú tűzön bugyogtatva főzzük. Miután kellően besűrűsödött ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a cukrot, ecetet és aprított kaprot, majd a pörkölttel és 1 kanál tejföllel tálaljuk.

tökfőzelék

Ha tetszett a Tökfőzelék virslipörkölttel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept