Italok

Forraltbor-sorbet

Forraltbor-sorbet

Hozzávalók
375 ml
száraz vörösbor
3 ek
méz
1 ek
cukor
0.5 db
vaníliarúd
2 szem
csillagánizs
4 rúd
fahéj
8 szem
szegfűszeg
1 cm-es
friss gyömbér
1 db
narancs leve és héja
0.5 db
citrom leve és héja
0.5 db
fél lime leve és héja
0.5 db
szerecsendió lereszelve
250 ml
víz

Elkészítés

A vörösbor kivételével az összes többi hozzávalót felforraljuk egy lábasban, és 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk, és beleöntjük a borba. Az egészet felmelegítjük. Ha nem szeretnénk, hogy alkoholos legyen a végeredmény, akkor picit forraljuk fel, ha igen, akkor csak melegítsük fel, és zárjuk el. 

Az egészet hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szűrjük le, és tegyük egy szélesebb, laposabb edénybe, ezután tegyük a fagyasztóba. Félóránként egy botmixerrel turmixoljuk át. Ha teljesen megfagyott az egész, akkor kis tálkákba gombócozzuk, és tálaljuk.

Forraltbor-sorbet

www.streetkitchen.hu

Télen nemcsak a hideg köszönt be, hanem a forraltbor-szezon is. DE! Miért ne ehetnénk egy jó kis sorbet-t, ami forralt bor ízű, a meleg szobában? :D Simán!

Hozzávalók

4 - 6 főre
375 ml
száraz vörösbor
3 ek
méz
1 ek
cukor
0.5 db
vaníliarúd
2 szem
csillagánizs
4 rúd
fahéj
8 szem
szegfűszeg
1 cm-es
friss gyömbér
1 db
narancs leve és héja
0.5 db
citrom leve és héja
0.5 db
fél lime leve és héja
0.5 db
szerecsendió lereszelve
250 ml
víz

A vörösbor kivételével az összes többi hozzávalót felforraljuk egy lábasban, és 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk, és beleöntjük a borba. Az egészet felmelegítjük. Ha nem szeretnénk, hogy alkoholos legyen a végeredmény, akkor picit forraljuk fel, ha igen, akkor csak melegítsük fel, és zárjuk el. 

Az egészet hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, szűrjük le, és tegyük egy szélesebb, laposabb edénybe, ezután tegyük a fagyasztóba. Félóránként egy botmixerrel turmixoljuk át. Ha teljesen megfagyott az egész, akkor kis tálkákba gombócozzuk, és tálaljuk.

Forraltbor-sorbet

Ha tetszett a Forraltbor-sorbet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept