Újhagymás-tejfölös steakburgonya
A krumplit 5-8 percig előfőzzük, steakburgonyaszerűen felvágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső lángon ropogósra és aranybarnára sütjük.
Az újhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az összekevert tejföllel és tejszínnel, majd elkeverjük az átnyomott fokhagymával és a sóval. Ezután hozzáadjuk a zöld fűszereket is. Ha szükséges, állítunk az ízeken.

Pikáns paprikás hasábburgonya
Egy mandolinon vagy kézzel hasábburgonya-formára vágjuk a krumplit, majd bő olajban, kis adagokban ropogósra sütjük.
A fűszersó összetevőit elkeverjük, majd sütés után meghintjük vele a krumplit.

Chilis-lime-os chips
Egy mandolinon vagy kézzel chipsformára vágjuk a krumplit, majd bő olajban, kis adagokban ropogósra sütjük.
A fűszersó összetevőit elkeverjük, ha szükséges, állítunk az ízeken (ugyanannyira legyen lime-os, mint chilis), majd sütés után meghintjük vele a krumplit.
