Street food

Mexikóihangulatúgrillnyárs

Mexikói hangulatú grillnyárs

Hozzávalók
A húshoz
200 ml
olaj
2 tk
őrölt chili
(Cayenne-bors)
2 tk
fokhagymapor
2 tk
füstölt paprika
1 tk
szárított oregánó
1 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
szegfűszeg
2 tk
bors
3 tk
200 g
hÚSMESTER csirkemellfilé
200 g
sertéstarja
A mártogatóshoz
200 g
tejföl
200 g
görög joghurt
1 db
lime
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 csokor
koriander
A sajtszószhoz
200 g
cheddar
Az összeállításhoz
1 db
paradicsom
150 g
koktélparadicsom
1 db
kaliforniai paprika
1 fej
vöröshagyma
(nagy)
6 - 8 db
tortillalap
(kisebb)
50 g
vaj

Elkészítés

A páchoz a fűszereket és az olajat összekeverjük, majd beleforgatjuk a felkockázott húsokat, és minimum fél órát állni hagyjuk.

A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a lime levét, az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az apróra vágott koriander – ha szükséges, állíthatunk az ízeken.

A sajtszószhoz a vajat megolvasztjuk, és a felkockázott/reszelt sajtot beleolvasztjuk közepes lángon, amíg szép folyós nem lesz.

A zöldségeket felkockázzuk, majd a hússal együtt nyársra húzzuk őket, és alaposan meggrillezzük minden oldalukat, utána pedig kicsit visszamelegítjük a tortillákat.

Mexikói hangulatú grillnyárs

A nyársak alá tortillalapot teszünk, meglocsoljuk sajtszósszal, mellé pedig a fehér mártogatóst kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Amennyiben imádjuk a tortillába kerülő ízeket, akkor ez a recept is be fog jönni: grillnyárs csirkemellből, sajttal, zöldségekkel és egy tuti öntettel – mi kell még?

Hozzávalók

4 főre
A húshoz
200 ml
olaj
2 tk
őrölt chili
(Cayenne-bors)
2 tk
fokhagymapor
2 tk
füstölt paprika
1 tk
szárított oregánó
1 tk
őrölt római kömény
0.5 tk
szegfűszeg
2 tk
bors
3 tk
200 g
hÚSMESTER csirkemellfilé
200 g
sertéstarja
A mártogatóshoz
200 g
tejföl
200 g
görög joghurt
1 db
lime
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 csokor
koriander
A sajtszószhoz
200 g
cheddar
Az összeállításhoz
1 db
paradicsom
150 g
koktélparadicsom
1 db
kaliforniai paprika
1 fej
vöröshagyma
(nagy)
6 - 8 db
tortillalap
(kisebb)
50 g
vaj

A páchoz a fűszereket és az olajat összekeverjük, majd beleforgatjuk a felkockázott húsokat, és minimum fél órát állni hagyjuk.

A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a lime levét, az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd jöhet hozzá az apróra vágott koriander – ha szükséges, állíthatunk az ízeken.

A sajtszószhoz a vajat megolvasztjuk, és a felkockázott/reszelt sajtot beleolvasztjuk közepes lángon, amíg szép folyós nem lesz.

A zöldségeket felkockázzuk, majd a hússal együtt nyársra húzzuk őket, és alaposan meggrillezzük minden oldalukat, utána pedig kicsit visszamelegítjük a tortillákat.

Mexikói hangulatú grillnyárs

A nyársak alá tortillalapot teszünk, meglocsoljuk sajtszósszal, mellé pedig a fehér mártogatóst kínáljuk.

Ha tetszett a Mexikói hangulatú grillnyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept