Street food

Hagymakarikaburger

Hagymakarika burger

Hozzávalók
2 - 3 fej
nagyobb vöröshagyma vagy édes hagyma
150 g
pankómorzsa
150 g
liszt
5 db
tojás
250 g
darált marhahús
100 g
cheddar sajt
A szószhoz
50 g
ketchup
100 g
majonéz
25 g
mustár
3 löttyintésnyi
worchester szósz
50 g
apróra vágott savanyú uborka
só, bors
50 g
bacon
olaj a sütéshez

Elkészítés
A vöröshagymát 2-3 cm vastag karikákra vágjuk és szétszedjük. A bacont serpenyőben, vagy sütőben megsütjük, majd apró kockákra vágjuk.A darált marhahúst összekeverjük a sóval a borssal és a kockázott baconnel. A cheddart lereszeljük
Fotó: Szilágyi Nóra
Az egyes hagymakarikák aljába egy kisebb adag húst szedünk, majd jöhet bele egy kis cheddar, és még egyszer ugyanannyi hús, figyelve arra, hogy kb. addig érjen mindkét oldalon, ameddig a hagyma tart. Belenyomkodjuk, majd liszt-tojás-pankómorzsa-tojás-pankómorzsa panírt kapnak.A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat.160 fokos olajban aranybarnára sütjük a hagymakarikákat – ne süssük magasabbon, csak ha nem szeretnénk teljesen átsütni a húst és megolvasztani a sajtot, de jelen esetben ez, szemben az általános burger-jellemzőkkel, nem kifejezetten javallott.

www.streetkitchen.hu

A hagymakarika egyik alapismérve, hogy nagyon sokat meg lehet belőle enni és egyszerűen képtelenség abbahagyni. Sajnos ez igaz erre a hagymakarika burgerre is, amit mártogatósba tunkolva a mennyországban érezhetitek magatokat, szóval süssetek le egy adagot belőle, aztán másnap irány az edzőterem!

Hozzávalók

1
2 - 3 fej
nagyobb vöröshagyma vagy édes hagyma
150 g
pankómorzsa
150 g
liszt
5 db
tojás
250 g
darált marhahús
100 g
cheddar sajt
A szószhoz
50 g
ketchup
100 g
majonéz
25 g
mustár
3 löttyintésnyi
worchester szósz
50 g
apróra vágott savanyú uborka
só, bors
50 g
bacon
olaj a sütéshez
A vöröshagymát 2-3 cm vastag karikákra vágjuk és szétszedjük. A bacont serpenyőben, vagy sütőben megsütjük, majd apró kockákra vágjuk.A darált marhahúst összekeverjük a sóval a borssal és a kockázott baconnel. A cheddart lereszeljük
Fotó: Szilágyi Nóra
Az egyes hagymakarikák aljába egy kisebb adag húst szedünk, majd jöhet bele egy kis cheddar, és még egyszer ugyanannyi hús, figyelve arra, hogy kb. addig érjen mindkét oldalon, ameddig a hagyma tart. Belenyomkodjuk, majd liszt-tojás-pankómorzsa-tojás-pankómorzsa panírt kapnak.A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat.160 fokos olajban aranybarnára sütjük a hagymakarikákat – ne süssük magasabbon, csak ha nem szeretnénk teljesen átsütni a húst és megolvasztani a sajtot, de jelen esetben ez, szemben az általános burger-jellemzőkkel, nem kifejezetten javallott.

Ha tetszett a hagymakarika burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése