Street food

Rántottolívabogyófetásmártogatóssal(nemviccelünk!)

Rántott olívabogyó fetás mártogatóssal (nem viccelünk!)

Hozzávalók
600 g
fekete magozatlan olívabogyó
A töltelékhez
100 g
darált sertéshús
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 mk
pirospaprika
1 gerezd
fokhagyma
A kirántáshoz
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
A fetás mártogatóshoz
2 ek
krémes fetasajt
3 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
sriracha szósz
1 db
citrom reszelt héja

Elkészítés
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük és egy habzsákba töltjük (tényleg! :D), kb fél cm nagyságú lyukat vágunk a végére. Ezt fogjuk az olívabogyókba tölteni: kicsit időigényes munka, de teljesen jól működik a dolog, higgyétek el! :D
Miután a bogyókat megtöltöttük, hagyományos módon bepanírozzuk őket (liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben) és bő olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz egy keverőtálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, belereszeljük a fokhagymát, a citrom héját és a kisült bogyókat ezzel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Igen, köztudott, hogy mi magyarok mindent kirántunk, akkor miért ne tehetnénk ezt az olívabogyóval is? :D Elsőre bizarr, de aki szereti az olívát, annak biztos, hogy bejön majd. A megtöltését én külön élveztem és simán tudom ajánlani egy baráti vacsi alkalmával, jó kis buli! :D

Hozzávalók

4 személyre
600 g
fekete magozatlan olívabogyó
A töltelékhez
100 g
darált sertéshús
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 mk
pirospaprika
1 gerezd
fokhagyma
A kirántáshoz
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
A fetás mártogatóshoz
2 ek
krémes fetasajt
3 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
sriracha szósz
1 db
citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük és egy habzsákba töltjük (tényleg! :D), kb fél cm nagyságú lyukat vágunk a végére. Ezt fogjuk az olívabogyókba tölteni: kicsit időigényes munka, de teljesen jól működik a dolog, higgyétek el! :D
Miután a bogyókat megtöltöttük, hagyományos módon bepanírozzuk őket (liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben) és bő olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A mártogatóshoz egy keverőtálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, belereszeljük a fokhagymát, a citrom héját és a kisült bogyókat ezzel tálaljuk.

Ha tetszett a Rántott olívabogyó fetás mártogatóssal (nem viccelünk!) receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept