Street food

Ricottakrémmeltöltöttcukkinitekercsbolognairaguval

Ricottakrémmel töltött cukkinitekercs bolognai raguval

Hozzávalók
2 - 3 db
cukkini
olívaolaj
1 csomag
mozzarella
A ricottakrémhez
500 g
ricotta
1 db
citrom héja
30 g
parmezán
frissen reszelt szerecsendió
só, bors
1 gerezd
fokhagyma lezúzva
A bolognaihoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
2 szál
zellerszár
só, bors
darált hús
200 ml
vörösbor
1 ág
rozmaring
3 - 4 ág
kakukkfű
500 ml
passata
500 ml
víz
A díszítéshez
2 - 3 szem
fekete olajbogyó
ricottakrém

Elkészítés

A bolognaihoz az apróra vágott hagymát, fokhagymát, reszelt répát és zellert elkezdjük pirítani az olajon. Sózzuk, borsozzuk, és ha már egy kis színt kapott, rárakjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg a nedvesség el nem párolog. Felöntjük a borral, megszórjuk az aprított zöld fűszerekkel, és ha elpárolgott a bor, ráöntjük a passatát és a vizet. Minimum fél órát rotyogtatjuk.

A cukkinit 2-3 mm vastagra szeleteljük, és mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olívaolajon. 

A ricottakrém hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A cukkiniszeletek széleire rakunk a krémből (egy keveset hagyunk a díszítéshez), és feltekerjük. 

A bolognai mártást egy kb. 25 x 25 cm nagyságú tepsibe tesszük, belerakjuk a tekercseket, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

A legvégén olajbogyószeleteket és egy kevés ricottakrémet rakunk a tetejére, mintha szemek lennének.

www.streetkitchen.hu

Ha azt hittétek, hogy a cukkinitekercsek nem látnak mindent, tévedtetek!

Hozzávalók

4 főre
2 - 3 db
cukkini
olívaolaj
1 csomag
mozzarella
A ricottakrémhez
500 g
ricotta
1 db
citrom héja
30 g
parmezán
frissen reszelt szerecsendió
só, bors
1 gerezd
fokhagyma lezúzva
A bolognaihoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
2 szál
zellerszár
só, bors
darált hús
200 ml
vörösbor
1 ág
rozmaring
3 - 4 ág
kakukkfű
500 ml
passata
500 ml
víz
A díszítéshez
2 - 3 szem
fekete olajbogyó
ricottakrém

A bolognaihoz az apróra vágott hagymát, fokhagymát, reszelt répát és zellert elkezdjük pirítani az olajon. Sózzuk, borsozzuk, és ha már egy kis színt kapott, rárakjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg a nedvesség el nem párolog. Felöntjük a borral, megszórjuk az aprított zöld fűszerekkel, és ha elpárolgott a bor, ráöntjük a passatát és a vizet. Minimum fél órát rotyogtatjuk.

A cukkinit 2-3 mm vastagra szeleteljük, és mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olívaolajon. 

A ricottakrém hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A cukkiniszeletek széleire rakunk a krémből (egy keveset hagyunk a díszítéshez), és feltekerjük. 

A bolognai mártást egy kb. 25 x 25 cm nagyságú tepsibe tesszük, belerakjuk a tekercseket, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

A legvégén olajbogyószeleteket és egy kevés ricottakrémet rakunk a tetejére, mintha szemek lennének.

Ha tetszett a Ricottakrémmel töltött cukkinitekercs bolognai raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept