Street food

SloppyJoehamburger

Sloppy Joe hamburger

Hozzávalók
2 ek
étolaj
400 g
darált marhahús
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
mustár
300 ml
passata
só, bors
2 ek
BBQ-szósz
1 ek
worcestershire-szósz
4 gerezd
fokhagyma
200 ml
víz
Az uborkás salsához
0.5 csokor
petrezselyem
2 db
paradicsom
(130 g/db)
2 db
csemegeuborka
0.25 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
só, bors
2 ek
olívaolaj
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerbuci
1 ek
vaj
2 levél
fodros saláta

Elkészítés

A Sloppy Joe hamburger ragujához egy serpenyőben, magas hőfokon megpirítjuk az olajon a darált húst, majd ha jól lepirult, jöhet rá a finomra vágott vöröshagyma, a mustár és 50 ml passata is. 

Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a BBQ-szószt, a Worcestershire-szószt és a felszeletelt fokhagymát. Ha egy kicsit lepirultak a serpenyőben az alapanyagok, felöntjük a maradék passatával és a vízzel. 30 percig főzzük a ragut, hogy jól besűrűsödjön.

A salsához a petrezselymet finomra aprítjuk, a paradicsomot és az uborkát pedig felvágjuk 0,5 cm-es kockákra, és egy kis tálban összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával. 

Elkeverjük sóval, borssal és az olívaolajjal. 

A hamburgerbucikat félbevágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a vágott felületüket a vajon. Mindkét hambi aljába jöhet egy-egy levél fodros saláta, megpakoljuk a darált húsos raguval, a tetejére kanalazunk az uborkás salsából és végezetül rárakjuk a kobakot.

sloppy-joe-hamburger-2
Sloppy Joe hamburger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több junk kaja:

Mexikói chili dog

Ramen burger

Pizzás melegszendvics

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Na, gyerekek, ha valaki megkérdezi tőletek az utcán, hogy ugyanmár mi is az, hogy egy kaja cuccos, akkor nincs más teendőtök, mint megmutatni neki ezt a receptet!

Hozzávalók

2 főre
2 ek
étolaj
400 g
darált marhahús
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
mustár
300 ml
passata
só, bors
2 ek
BBQ-szósz
1 ek
worcestershire-szósz
4 gerezd
fokhagyma
200 ml
víz
Az uborkás salsához
0.5 csokor
petrezselyem
2 db
paradicsom
(130 g/db)
2 db
csemegeuborka
0.25 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
só, bors
2 ek
olívaolaj
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerbuci
1 ek
vaj
2 levél
fodros saláta

A Sloppy Joe hamburger ragujához egy serpenyőben, magas hőfokon megpirítjuk az olajon a darált húst, majd ha jól lepirult, jöhet rá a finomra vágott vöröshagyma, a mustár és 50 ml passata is. 

Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a BBQ-szószt, a Worcestershire-szószt és a felszeletelt fokhagymát. Ha egy kicsit lepirultak a serpenyőben az alapanyagok, felöntjük a maradék passatával és a vízzel. 30 percig főzzük a ragut, hogy jól besűrűsödjön.

A salsához a petrezselymet finomra aprítjuk, a paradicsomot és az uborkát pedig felvágjuk 0,5 cm-es kockákra, és egy kis tálban összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával. 

Elkeverjük sóval, borssal és az olívaolajjal. 

A hamburgerbucikat félbevágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a vágott felületüket a vajon. Mindkét hambi aljába jöhet egy-egy levél fodros saláta, megpakoljuk a darált húsos raguval, a tetejére kanalazunk az uborkás salsából és végezetül rárakjuk a kobakot.

sloppy-joe-hamburger-2
Sloppy Joe hamburger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több junk kaja:

Mexikói chili dog

Ramen burger

Pizzás melegszendvics

Ha tetszett a sloppy joe hamburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése