Street food

Sültfokhagymás-baconösmártogatósházikeksszel

Sült fokhagymás-baconös mártogatós házi keksszel

Hozzávalók
A kekszhez
180 g
liszt
2 tk
keményítő
4 g
80 g
hideg vaj
1 db
m-es tojás
A kenéshez
1 db
tojás
A mártogatóshoz
4 szelet
bacon
1 fej
fokhagyma
120 g
krémsajt
90 g
görög joghurt
20 g
majonéz
20 g
parmezán

Elkészítés

A lisztet, a keményítőt és a sót összekeverjük. A vajat kisebb darabokban hozzáadjuk, majd a tojást is, és összegyúrjuk. Lefóliázzuk, és hűtőbe rakjuk legalább 1 órára. Lisztezett deszkán 16 x 16 cm-es négyzet alakúra nyújtjuk, és 2 x 2 cm-es kockákat vágunk belőle. Megszurkáljuk őket villával és megkenjük tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A mártogatóshoz a bacont lepirítjuk és felaprítjuk. A fokhagymát egészben, 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük a gerezdeket a héjukból (ha nagy fokhagymát találunk, akkor elég csak a felét használni). Hozzáadjuk a krémsajtot, a joghurtot, a majonézt és a reszelt parmezánt is, majd alaposan összekeverjük. Két db szufléformába adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.A kekszeket a mártogatóssal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A fokhagyma, bacon és sajt hármasából sosem elég. Mindenképpen teszteljétek a házi kekszet is, mert könnyen és gyorsan összedobható snack a hideg, filmezős estékhez.

Hozzávalók

2 főre
A kekszhez
180 g
liszt
2 tk
keményítő
4 g
80 g
hideg vaj
1 db
m-es tojás
A kenéshez
1 db
tojás
A mártogatóshoz
4 szelet
bacon
1 fej
fokhagyma
120 g
krémsajt
90 g
görög joghurt
20 g
majonéz
20 g
parmezán

A lisztet, a keményítőt és a sót összekeverjük. A vajat kisebb darabokban hozzáadjuk, majd a tojást is, és összegyúrjuk. Lefóliázzuk, és hűtőbe rakjuk legalább 1 órára. Lisztezett deszkán 16 x 16 cm-es négyzet alakúra nyújtjuk, és 2 x 2 cm-es kockákat vágunk belőle. Megszurkáljuk őket villával és megkenjük tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A mártogatóshoz a bacont lepirítjuk és felaprítjuk. A fokhagymát egészben, 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük a gerezdeket a héjukból (ha nagy fokhagymát találunk, akkor elég csak a felét használni). Hozzáadjuk a krémsajtot, a joghurtot, a majonézt és a reszelt parmezánt is, majd alaposan összekeverjük. Két db szufléformába adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.A kekszeket a mártogatóssal tálaljuk.

Ha tetszett a Sült fokhagymás-baconös mártogatós házi keksszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept