A zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu elkészítéséhez a tésztához tartozó alapanyagokat összekeverjük és egy 18 cm-es tapadásmentes tortaformába tesszük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
A tojások sárgáját, az eritritet és a sót egy robotgép vagy elektromos habverő segítségével kihabosítjuk, majd jöhet hozzá a mascarpone és a mézeskalács-fűszerkeverék, amivel addig verjük, amíg stabil, habos állagot érünk el. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez.
A kihűlt tésztát csíkokra vágjuk, majd egy jénai tálba rétegezzük a krémmel. A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 40 perc