Cukormentes karácsonyi sütik

Zabtésztás,mézeskalácsízesítésűtiramisu

Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu

Hozzávalók
A tésztához
1 bögre
zabphelyliszt
0.25 bögre
zabpehely
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
0.5 bögre
eritrit
1 ek
instant kávé
0.5 bögre
natúr joghurt
0.5 bögre
tej
1
kupak rumaroma
1 csipet
3 ek
kókuszolaj
A krémhez
2 db
tojás
100 g
eritrit
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
750 g
mascarpone
A tetejére
2 ek
holland kakaópor

Elkészítés

A zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu elkészítéséhez a tésztához tartozó alapanyagokat összekeverjük és egy 18 cm-es tapadásmentes tortaformába tesszük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. 

A tojások sárgáját, az eritritet és a sót egy robotgép vagy elektromos habverő segítségével kihabosítjuk, majd jöhet hozzá a mascarpone és a mézeskalács-fűszerkeverék, amivel addig verjük, amíg stabil, habos állagot érünk el. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez. 

A kihűlt tésztát csíkokra vágjuk, majd egy jénai tálba rétegezzük a krémmel. A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu
Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 40 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a tiramisu-verzió tökéletes választás lehet az ünnepekre, ha egy cukormentes, karácsonyi ízesítésű desszertet keresel.

pictogram

Cukormentes

Hozzávalók

1 20 x 20 cm-es jénaihoz
A tésztához
1 bögre
zabphelyliszt
0.25 bögre
zabpehely
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
sütőpor
0.5 bögre
eritrit
1 ek
instant kávé
0.5 bögre
natúr joghurt
0.5 bögre
tej
1
kupak rumaroma
1 csipet
3 ek
kókuszolaj
A krémhez
2 db
tojás
100 g
eritrit
3 tk
mézeskalács-fűszerkeverék
750 g
mascarpone
A tetejére
2 ek
holland kakaópor

A zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu elkészítéséhez a tésztához tartozó alapanyagokat összekeverjük és egy 18 cm-es tapadásmentes tortaformába tesszük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. 

A tojások sárgáját, az eritritet és a sót egy robotgép vagy elektromos habverő segítségével kihabosítjuk, majd jöhet hozzá a mascarpone és a mézeskalács-fűszerkeverék, amivel addig verjük, amíg stabil, habos állagot érünk el. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez. 

A kihűlt tésztát csíkokra vágjuk, majd egy jénai tálba rétegezzük a krémmel. A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu
Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 40 perc

Ha tetszett a Zabtésztás, mézeskalács ízesítésű tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept