A hógolyó kekszekhez a lisztet, a durvára vágott diót, a vaníliaaromát, a sót és a vajat robotgéppel összegyúrjuk a porcukorral. Amennyiben kézzel dolgozunk, igyekezzünk minél kevesebbet gyúrni a tésztát, mert ha túlgyúrjuk, kevésbé lesz omlós a végeredmény.
A masszából kisebb diószemnyi golyókat formázunk a kezünkkel, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket, 1-2 ujjnyi távolságra egymástól. Betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe kb.14 percre, majd mikor kész vannak, még melegen meghempergetjük őket porcukorban.

- Elkészítési idő: 25-30 perc
- Sütési idő: 14 perc
A hógolyó keksz elképesztően gyorsan elkészül, így bőven marad idő mellette még más sütiket is készíteni. Megúszós szekciónkban akad is pár hasonlóan gyorsan összedobható recept, de ha nehezen választasz közülük, akkor ezt a hármat ajánljuk most neked!
Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva