Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 100 ml habtejszín
- 250 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 30 ml rum
- 3 ek kakaópor a külsejére
Rumos-gesztenyés trüffelgolyó
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 100 ml habtejszín
- 250 g cukrozatlan gesztenyemassza
- 30 ml rum
- 3 ek kakaópor a külsejére
A rumos-gesztenyés trüffelgolyó tökéletes vendégváró édesség, de filmnézős nasinak sem utolsó! Első lépésként az étcsokoládét egy tálban, vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd ha már selymes és homogén az állaga, belekeverjük a tejszínt is. A gesztenyepürét egy villával áttörjük, hozzákeverjük a csokis-vajas masszát és a rumot, átkeverjük, majd dermedésig (kb. 2-3 órára) hűtőbe rakjuk. Mikor már kellően szilárd és formázható a masszánk, kis cseresznyeszem méretű golyókat formázunk belőle, megforgatjuk őket kakaóporban, és már tálalhatjuk is. Érdemes hűvös helyen tartani ezt a desszertet, feltéve, ha nem fogy el azonnal az összes. 🙂
- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Pihentetési idő: 2-3 óra
Ha tetszett a rumos-gesztenyés trüffelgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!