Karácsonyi desszertek

Baileys-esfekete-erdőtiramisu

Baileys-es fekete-erdő tiramisu

Hozzávalók
A krémhez
100 g
cukor
2 db
tojás
500 g
hideg mascarpone
1 ek
vaníliaaroma
A meggyréteghez
450 g
fagyaszott meggy
1 tk
fahéj
2 ek
cukor
2 tk
keményítő
2 - 3 ek
hideg víz
Az áztatáshoz
200 ml
kávé
100 ml
krémlikőr
az összeállításhoz
10 - 15 db
babapiskóta
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A krémhez a tojást összekeverjük a cukorral, vízgőz felett megmelegítjük, majd átöntjük egy másik tálba, és fehéredésig habosítjuk. Külön edényben a mascarponét is kihabosítjuk, majd összekeverjük a kettőt, és hozzáadjuk a vaníliát is.

A meggyet a fahéjjal és a cukorral kb. 10 perc alatt összeforraljuk egy gyorsforralóban. Közben a keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, ezt is a meggyhez öntjük, majd 1-2 perc alatt sűrűre forraljuk, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.

A kávéban elkeverjük a krémlikőrt, ezután pedig összeállítjuk a tiramisut: a poharak aljára rakunk 2-3 db, kávéba áztatott babapiskótát, erre jöhet 1-2 evőkanál meggyragu, 2-3 evőkanálnyi mascarponés krém, majd egy kevés kakaópor. Ezután megismételjük a rétegeket: babapiskóta, meggyragu, mascarpone, végül pedig kakaóporral fejezzük be, és egy kevés meggyragut is tehetünk a tetejére. Ezután legalább fél órára a hűtőbe tesszük, de jót tesz neki, ha pár órát pihen.

Baileys-es fekete-erdő tiramisu
Baileys-es fekete-erdő tiramisu

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Köztudottan rajongok a tiramisuért (de amúgy ki nem?! :D), ezért szeretném az összes fajtáját kipróbálni. Karácsonyra egy Fekete-erdő torta ízesítést terveztem, és hát meg kell mondjam, mindenki el volt ájulva. Bár ezt a desszertet elég nehéz elrontani, nem? :D

Hozzávalók

4 darab kisebb pohárhoz
A krémhez
100 g
cukor
2 db
tojás
500 g
hideg mascarpone
1 ek
vaníliaaroma
A meggyréteghez
450 g
fagyaszott meggy
1 tk
fahéj
2 ek
cukor
2 tk
keményítő
2 - 3 ek
hideg víz
Az áztatáshoz
200 ml
kávé
100 ml
krémlikőr
az összeállításhoz
10 - 15 db
babapiskóta
cukrozatlan kakaópor

A krémhez a tojást összekeverjük a cukorral, vízgőz felett megmelegítjük, majd átöntjük egy másik tálba, és fehéredésig habosítjuk. Külön edényben a mascarponét is kihabosítjuk, majd összekeverjük a kettőt, és hozzáadjuk a vaníliát is.

A meggyet a fahéjjal és a cukorral kb. 10 perc alatt összeforraljuk egy gyorsforralóban. Közben a keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, ezt is a meggyhez öntjük, majd 1-2 perc alatt sűrűre forraljuk, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.

A kávéban elkeverjük a krémlikőrt, ezután pedig összeállítjuk a tiramisut: a poharak aljára rakunk 2-3 db, kávéba áztatott babapiskótát, erre jöhet 1-2 evőkanál meggyragu, 2-3 evőkanálnyi mascarponés krém, majd egy kevés kakaópor. Ezután megismételjük a rétegeket: babapiskóta, meggyragu, mascarpone, végül pedig kakaóporral fejezzük be, és egy kevés meggyragut is tehetünk a tetejére. Ezután legalább fél órára a hűtőbe tesszük, de jót tesz neki, ha pár órát pihen.

Baileys-es fekete-erdő tiramisu
Baileys-es fekete-erdő tiramisu

Ha tetszett a Baileys-es fekete-erdő tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept