A krémhez a tojássárgájákat egy lábasban elkeverjük a kétféle cukorra, majd hozzászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük kevés tejjel, végül hozzákeverjük a többi tejet is. Állandó kevergetés közben, közepes lángon puding állagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és szoba-hőmérsékletűre hűtjük. A vajat és a porcukrot 4-5 részletben a kihűlt alapba keverjük egy habverővel.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a szódabikarbónával és a sóval, hozzákeverjük a többi alapanyagot, és összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, lisztezett felületen tepsiméretűre nyújtjuk, ami nálunk 30 x 40 cm-es lapokat jelent. A lapokat egyesével a tepsi hátuljára fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt lapokat keresztben kettévágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, arra megy egy másik lap, a lekvár, a harmadik lap, a maradék krém, végül a negyedik lap. Ha a lekvár nagyon folyós, 10 gramm expressz zselatin fixszel be lehet keverni, ami így lehűléskor korrektebb réteget képez.
A máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk, és elsimítjuk. A mézes krémest egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük, de a legjobb, ha csak 2 nap múlva vágjuk fel.
