Édes falatok

Mengyi-félefelhőpalacsinta

Mengyi-féle felhőpalacsinta

Hozzávalók
20 g
vaj
80 g
natúr krémsajt
2 db
tojás
1 tk
citromlé
40 g
kristálycukor
0.5 tk
vaníliaaroma
40 ml
tej
20 g
finomliszt

Elkészítés

A felhőpalacsintához a vajat és a krémsajtot egy fazékban, alacsony-közepes lángon felolvasztjuk. Amikor teljesen homogénné vált, levesszük a tűzről és hagyjuk lehűlni egy kicsit. Ez idő alatt kettéválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét, majd a fehérjét kemény habbá verjük egy kis citromlé hozzáadásával. A cukrot a tojáshab felverése közben kettő adagban hozzáadagoljuk, és simára keverjük.

A vajas-krémsajtos mixhez hozzákeverjük a vaníliaaromát, a tojássárgáját, valamint a tejet. Végezetül egy szitán keresztül beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. A keményre vert tojáshabot nagyon óvatosan, két részletben beleforgatjuk a másik tésztába, majd az így kapott sima mixet beletöltjük egy habzsákba.

Egy tapadásmentes serpenyőt alacsony lángon felhevítünk, majd óvatosan 5 cm átmérőjű palacsintákat nyomunk bele, és lefedjük. 3 percig sütjük, de ügyeljünk arra, hogy tényleg alacsony legyen a láng, mivel nem használunk hozzá olajat. Amikor látjuk, hogy picit bebarnul az alsó része a palacsintáknak, fordítunk rajtuk egyet, tovább sütjük még 2 percig fedő alatt, és készen is vagyunk.

felhopalacsinta
Felhőpalacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Bejött a gyerkőcöknek a felhőpalacsinta? Kids rovatunkban még sok-sok szuper receptet találsz, amivel lenyűgözheted a legkisebbeket. Próbáld ki például ezeket is!

Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta

Meggyes-túrós pohárkrém

Sokszínű babacsinta

www.streetkitchen.hu

Ez a palacsinta kicsit hasonlít az amerikai palacsintára, viszont sokkal levegősebb és felhősebb állagú lesz a végeredmény!

Hozzávalók

2 főre
20 g
vaj
80 g
natúr krémsajt
2 db
tojás
1 tk
citromlé
40 g
kristálycukor
0.5 tk
vaníliaaroma
40 ml
tej
20 g
finomliszt

A felhőpalacsintához a vajat és a krémsajtot egy fazékban, alacsony-közepes lángon felolvasztjuk. Amikor teljesen homogénné vált, levesszük a tűzről és hagyjuk lehűlni egy kicsit. Ez idő alatt kettéválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét, majd a fehérjét kemény habbá verjük egy kis citromlé hozzáadásával. A cukrot a tojáshab felverése közben kettő adagban hozzáadagoljuk, és simára keverjük.

A vajas-krémsajtos mixhez hozzákeverjük a vaníliaaromát, a tojássárgáját, valamint a tejet. Végezetül egy szitán keresztül beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük. A keményre vert tojáshabot nagyon óvatosan, két részletben beleforgatjuk a másik tésztába, majd az így kapott sima mixet beletöltjük egy habzsákba.

Egy tapadásmentes serpenyőt alacsony lángon felhevítünk, majd óvatosan 5 cm átmérőjű palacsintákat nyomunk bele, és lefedjük. 3 percig sütjük, de ügyeljünk arra, hogy tényleg alacsony legyen a láng, mivel nem használunk hozzá olajat. Amikor látjuk, hogy picit bebarnul az alsó része a palacsintáknak, fordítunk rajtuk egyet, tovább sütjük még 2 percig fedő alatt, és készen is vagyunk.

felhopalacsinta
Felhőpalacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Bejött a gyerkőcöknek a felhőpalacsinta? Kids rovatunkban még sok-sok szuper receptet találsz, amivel lenyűgözheted a legkisebbeket. Próbáld ki például ezeket is!

Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta

Meggyes-túrós pohárkrém

Sokszínű babacsinta

Ha tetszett a Mengyi-féle felhőpalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept