Hozzávalók
A meggyraguhoz
- 250 g magozott meggybefőtt
- 200 ml víz
- 1 ek cukor
- 1 tk keményítő
A túrókrémhez
- 250 g túró
- 2 ek tejföl
- 150 ml habtejszín
- 3 ek porcukor
- ½ db citrom reszelt héja
- ½ tk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 8 db zabkeksz
Hozzávalók
A meggyraguhoz
- 250 g magozott meggybefőtt
- 200 ml víz
- 1 ek cukor
- 1 tk keményítő
A túrókrémhez
- 250 g túró
- 2 ek tejföl
- 150 ml habtejszín
- 3 ek porcukor
- ½ db citrom reszelt héja
- ½ tk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 8 db zabkeksz
A túrós pohárkrém meggyragujához a meggyet egy gyorsforralóba tesszük a vízzel és a cukorral, és forrástól számítva kb. 3 percig főzzük. Ezután egy botmixerrel darabosra zúzzuk. A keményítőt kikeverjük egy kortynyi vízben, és 1-2 perc főzéssel besűrítjük vele a meggyragut.
A túrót, a tejfölt, a habtejszínt, a porcukrot, a citrom héját és a vaníliaaromát egy konyhai aprítógépbe tesszük, és krémesítjük.
A zabkekszet egy mozsárban vagy a videóban látott módszerrel 😀 morzsalékosra törjük.
A pohár aljába kanalazunk egy keveset a raguból, megszórjuk a morzsával, majd jöhet a túró. Ezt még egyszer megismételjük, végül a tetejét enyhén megszórjuk a morzsával.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a túrós pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!