Hozzávalók
A banánoshoz
- 1 db érett banán
- 90 g liszt
- 20 g tápszer
- 2 db tojás
A sóskáshoz
- 70 g sóska
- 90 g liszt
- 20 g tápszer
- 2 db tojás
A meggyeshez
- 80 g fagyasztott meggy
- 90 g liszt
- 20 g tápszer
- 2 db tojás
A mártogatóshoz
- 100 g fagyasztott meggy
Hozzávalók
A banánoshoz
- 1 db érett banán
- 90 g liszt
- 20 g tápszer
- 2 db tojás
A sóskáshoz
- 70 g sóska
- 90 g liszt
- 20 g tápszer
- 2 db tojás
A meggyeshez
- 80 g fagyasztott meggy
- 90 g liszt
- 20 g tápszer
- 2 db tojás
A mártogatóshoz
- 100 g fagyasztott meggy
A babacsinta tésztájához először az alapként szolgáló zöldséget vagy gyümölcsöt egy késes aprítóban leturmixoljuk a többi hozzávalóval. (A lisztet tudjuk teljesen helyettesíteni a baba korának megfelelő tápszerrel.)
Külön-külön habzsákba töltjük a 3-féle tésztát. Egy tapadásmentes serpenyőt használunk, hogy ne kelljen hozzá olaj, ezt alacsony fokozaton felmelegítjük. A habzsák végét picit megvágva 5 cm-es korongokat nyomunk a serpenyőbe. Szép aranybarnára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és hasonlóképpen megsütjük a másik oldalát is. Ezt megismételjük mind a 3 tésztával, és készen is van a zöldséges, gyümölcsös, sokszínű babacsintánk, amit a babák könnyen el tudnak majszolni kézzel.
A mártogatóshoz a meggyet szintén késes aprítóban krémesre zúzzuk, a gyümölcsben kellő mennyiségű természetes cukor van, így további édesítésre nincs is szükség.
Tipp
Természetesen többféle gyümölcsöt és zöldséget is használhattok a szezonnak és a baba korának megfelelően, de mindig ügyeljünk az esetleges allergiás tünetekre!
Ha tetszett a babacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!