Édes falatok

Meggyes-vaníliapudingospalacsinta

Meggyes-vaníliapudingos palacsinta

Hozzávalók
250 g
finomliszt
350 ml
tej
250 ml
szénsavas víz
1 db
tojás
1 ek
porcukor
1 csipet
1 csomag
sütőpor
20 ml
étolaj a sütéshez
A meggyszószhoz
300 g
fagyasztott meggy
100 - 150 ml
víz + 50 ml a keményítőhöz
1 mk
őrölt fahéj
3 ek
porcukor
2 tk
étkezési keményítő
A vaníliapudinghoz
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
500 ml
tej
3 ek
kristálycukor

Elkészítés

A meggyes-vaníliapudingos palacsinta elkészítéséhez a lisztet, a tejet, a vizet, a tojást, a porcukrot, a sót és a sütőport egy tálba tesszük, egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük, majd a biztonság kedvéért átszűrjük. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd egy kevés olajjal kikenjük az alját, és kisütjük a palacsintákat. 

A meggyszószhoz a fagyott meggyet a vízzel, a fahéjjal és a porcukorral forrástól számítva 3 percig főzzük, majd a keményítőt elkeverjük 50 ml vízzel, és besűrítjük vele a mártást.

A pudinghoz a pudingport egy lábasban elkeverjük 150 ml tejben, majd felöntjük a többivel is. Hozzáadjuk a cukrot, közepes lángon elkezdjük főzni, majd forrástól számítva 30 másodpercig főzzük. 

A palacsintákat megkenjük a pudinggal, majd háromszögbe hajtjuk, a tetejére csorgatunk a meggyszószból, és tálaljuk.

Meggyes-vaníliapudingos palacsinta
Meggyes-vaníliapudingos palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Még több finomság kicsiknek:

Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta

Kakaós palacsinta kókuszos-túrós töltelékkel

Sütőben sült olaszos túrófánk málnaszósszal

www.streetkitchen.hu

Nincs az a gyerek, aki ne szeretné a pudingot és a palacsintát. Hát ha még ezt a kettőt egyben kapja, ráadásul egy finom meggyszósszal… Este meg is csinálom a gyerekeimnek.

Hozzávalók

15 palacsintához
250 g
finomliszt
350 ml
tej
250 ml
szénsavas víz
1 db
tojás
1 ek
porcukor
1 csipet
1 csomag
sütőpor
20 ml
étolaj a sütéshez
A meggyszószhoz
300 g
fagyasztott meggy
100 - 150 ml
víz + 50 ml a keményítőhöz
1 mk
őrölt fahéj
3 ek
porcukor
2 tk
étkezési keményítő
A vaníliapudinghoz
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
500 ml
tej
3 ek
kristálycukor

A meggyes-vaníliapudingos palacsinta elkészítéséhez a lisztet, a tejet, a vizet, a tojást, a porcukrot, a sót és a sütőport egy tálba tesszük, egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük, majd a biztonság kedvéért átszűrjük. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd egy kevés olajjal kikenjük az alját, és kisütjük a palacsintákat. 

A meggyszószhoz a fagyott meggyet a vízzel, a fahéjjal és a porcukorral forrástól számítva 3 percig főzzük, majd a keményítőt elkeverjük 50 ml vízzel, és besűrítjük vele a mártást.

A pudinghoz a pudingport egy lábasban elkeverjük 150 ml tejben, majd felöntjük a többivel is. Hozzáadjuk a cukrot, közepes lángon elkezdjük főzni, majd forrástól számítva 30 másodpercig főzzük. 

A palacsintákat megkenjük a pudinggal, majd háromszögbe hajtjuk, a tetejére csorgatunk a meggyszószból, és tálaljuk.

Meggyes-vaníliapudingos palacsinta
Meggyes-vaníliapudingos palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Még több finomság kicsiknek:

Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta

Kakaós palacsinta kókuszos-túrós töltelékkel

Sütőben sült olaszos túrófánk málnaszósszal

Ha tetszett a Meggyes-vaníliapudingos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept