Édes falatok

Sokszínűbabacsinta

Sokszínű babacsinta

Hozzávalók
A banánoshoz
1 db
érett banán
90 g
liszt
20 g
tápszer
2 db
tojás
A sóskáshoz
70 g
sóska
90 g
liszt
20 g
tápszer
2 db
tojás
A meggyeshez
80 g
fagyasztott meggy
90 g
liszt
20 g
tápszer
2 db
tojás
A mártogatóshoz
100 g
fagyasztott meggy

Elkészítés

A babacsinta tésztájához először az alapként szolgáló zöldséget vagy gyümölcsöt egy késes aprítóban leturmixoljuk a többi hozzávalóval. (A lisztet tudjuk teljesen helyettesíteni a baba korának megfelelő tápszerrel.) 

Külön-külön habzsákba töltjük a 3-féle tésztát. Egy tapadásmentes serpenyőt használunk, hogy ne kelljen hozzá olaj, ezt alacsony fokozaton felmelegítjük. A habzsák végét picit megvágva 5 cm-es korongokat nyomunk a serpenyőbe. Szép aranybarnára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és hasonlóképpen megsütjük a másik oldalát is. Ezt megismételjük mind a 3 tésztával, és készen is van a zöldséges, gyümölcsös, sokszínű babacsintánk, amit a babák könnyen el tudnak majszolni kézzel.

A mártogatóshoz a meggyet szintén késes aprítóban krémesre zúzzuk, a gyümölcsben kellő mennyiségű természetes cukor van, így további édesítésre nincs is szükség. 

Tipp

Természetesen többféle gyümölcsöt és zöldséget is használhattok a szezonnak és a baba korának megfelelően, de mindig ügyeljünk az esetleges allergiás tünetekre!

babacsinta
Sokszínű babacsinta (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Hozzátáplálás idején, ha épp nem jut eszedbe semmi, hogy mivel is tudnád a picit meglepni, akkor mindenképp próbáld ki ezt a receptet! Szupergyors és sokféle alapanyagból lehet dolgozni. Az én kislányom egyik kedvence és imádja, hogy a pici kezével is tudja csipegetni.

Hozzávalók

90 babacsintához
A banánoshoz
1 db
érett banán
90 g
liszt
20 g
tápszer
2 db
tojás
A sóskáshoz
70 g
sóska
90 g
liszt
20 g
tápszer
2 db
tojás
A meggyeshez
80 g
fagyasztott meggy
90 g
liszt
20 g
tápszer
2 db
tojás
A mártogatóshoz
100 g
fagyasztott meggy

A babacsinta tésztájához először az alapként szolgáló zöldséget vagy gyümölcsöt egy késes aprítóban leturmixoljuk a többi hozzávalóval. (A lisztet tudjuk teljesen helyettesíteni a baba korának megfelelő tápszerrel.) 

Külön-külön habzsákba töltjük a 3-féle tésztát. Egy tapadásmentes serpenyőt használunk, hogy ne kelljen hozzá olaj, ezt alacsony fokozaton felmelegítjük. A habzsák végét picit megvágva 5 cm-es korongokat nyomunk a serpenyőbe. Szép aranybarnára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és hasonlóképpen megsütjük a másik oldalát is. Ezt megismételjük mind a 3 tésztával, és készen is van a zöldséges, gyümölcsös, sokszínű babacsintánk, amit a babák könnyen el tudnak majszolni kézzel.

A mártogatóshoz a meggyet szintén késes aprítóban krémesre zúzzuk, a gyümölcsben kellő mennyiségű természetes cukor van, így további édesítésre nincs is szükség. 

Tipp

Természetesen többféle gyümölcsöt és zöldséget is használhattok a szezonnak és a baba korának megfelelően, de mindig ügyeljünk az esetleges allergiás tünetekre!

babacsinta
Sokszínű babacsinta (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Sokszínű babacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept