A kókuszos sárgadinnyeleves elkészítéséhez a sárgadinnyét megpucoljuk, eltávolítjuk a magjait, és nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcshúst. Egy lábasba tesszük, felöntjük a kókuszkrémmel, a kókusztejjel, beletesszük a citromkarikákat és a cukrot, és közepesen erős hőfokon, forrástól számítva 8-10 percig főzzük.
Kivesszük belőle a citromot, és egy botmixer segítségével krémesre zúzzuk. Hagyjuk hűtőhidegre hűlni.
Tányérba kanalazzuk a levest, a tetejét megszórjuk a kókuszszirommal, bazsalikomlevéllel díszítjük, és tálaljuk.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtési idő: 3 óra
Még több príma gyümölcsleves:
Tejszínes erdeigyümölcs-krémleves