Hozzávalók
- 400 g fagyasztott sárgabarack
- 300 ml víz
- 100 g kristálycukor
- ½ mk só
- 1 db citrom
- 300 ml tej
- 15 g vaníliás pudingpor
- ½ csokor citromfű
Hozzávalók
- 400 g fagyasztott sárgabarack
- 300 ml víz
- 100 g kristálycukor
- ½ mk só
- 1 db citrom
- 300 ml tej
- 15 g vaníliás pudingpor
- ½ csokor citromfű
A vaníliapudingos sárgabarack-krémleves elkészítéséhez a barackot egy lábosban feltesszük főni a vízzel, a cukorral, a sóval, a citrom reszelt héjával és a levével. Ha szétfőtt a barack, az egészet leturmixoljuk.
A tejet kikeverjük a pudingporral és hozzáadjuk a barackpüréhez, majd alaposan kiforraljuk. A végén beletesszük az apróra vágott citromfüvet is, és hűtőben kihűtjük.
Végül tányérokba szedjük és bekenalazzuk. Opcionálisan még adhatunk hozzá pirított mandulát, tejszínhabot, vagy friss barackot is darabolhatunk bele, amit csak megkívánunk. Citromfűvel díszítjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Főzési idő: 15 perc
Ha tetszett a vaníliapudingos sárgabarack-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Barackból sosem elég! Ezek a csodás receptek is a kedvenceitek lesznek, úgyhogy próbáljátok ki őket!
Ha barackszezon, akkor barackos gombóc!