Sós falatok

Egyszerűpizzagyerekeknek

Egyszerű pizza gyerekeknek

Hozzávalók
a sütéshez olívaolaj spray
Feltétek (ízlés szerint)
A szószhoz
1 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
180 g
passata
40 g
sűrített paradicsom
2 - 3 levél
friss bazsalikom
1 csipet
szárított oregánó
0.5 tk
2 db
aszalt paradicsom
A tésztához
200 g
liszt
175 g
görög joghurt
1 tk
sütőpor
0.5 tk
5 - 6 szem
magozott olívabogyó
4 - 6 szelet
kolbász
4 - 6 szelet
sonka
4 - 6 szelet
paprika
4 - 6 szelet
paradicsom
15 g
csemegekukorica
20 g
reszelt sajt

Elkészítés

A gyerkőcpizza elkészítéséhez először a szószt készítjük el, alacsony lángon, az olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Fél perc után felöntjük a passatával, a paradicsomsűrítménnyel, beledobjuk a bazsalikomot, az oregánót, a sót és az aszalt paradicsomot. 15 percig közepes lángon forraljuk, ha kell, pótoljuk a folyadékot. Ezután botmixerrel pürésítjük, és hagyjuk kihűlni.

A tészta összetevőit kézzel összedolgozzuk. 5-6 db labdát formázunk belőle, és tenyérnyi nagyságúra, kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, majd olajat spriccelünk a felületére. Erre helyezzük a mini pizzatésztákat, és mindkét felüket alacsony lángon kb. 2-2 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt, és előmelegítjük 200 fokra.

A pizzákat átadjuk a gyerkőcnek: hagyjuk, hogy rákenje a szószt, és arcocskákat formázzon a feltétekből. A kész pizzákat a sütőben kb. 4-5 perc alatt készre pirítjuk. 

Gyerkőcpizza
Gyerkőcpizza
  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Főzési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 10 perc
  • Összesen: 50 perc
Tipp: Pizzatésztát eredetileg nem könnyű készíteni, ezért inkább egy egyszerű naant ajánlok, ami nagyon puha, önmagában is nagyon finom, ha a gyerkőc semmit nem akar rátenni. Ezt a kenyérkét ajánlom dolgos hétköznapokra is, 2 perc alatt összeállítható, a babának is összevágható, hogy biztonsággal egye, de a felnőttek is imádni fogják. Pizzaalapként is megállja a helyét, és nincs annál jobb élmény, mint amikor a gyerkőc saját maga, vidáman készíti a saját ételét! Szuper program gyerekpartira is!

Ajánlott életkor:

darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 2 felnőtt és 2 kisgyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)

A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

www.streetkitchen.hu

A legegyszerűbb, megúszós „pizzatészta” dagasztás és kelesztés nélkül. A feltéteket bízzuk a kicsikre: csak a képzelet szab határt a vicces arcoknak!

Hozzávalók

2 felnőtt és kisgyerek adaghoz
a sütéshez olívaolaj spray
Feltétek (ízlés szerint)
A szószhoz
1 ek
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
180 g
passata
40 g
sűrített paradicsom
2 - 3 levél
friss bazsalikom
1 csipet
szárított oregánó
0.5 tk
2 db
aszalt paradicsom
A tésztához
200 g
liszt
175 g
görög joghurt
1 tk
sütőpor
0.5 tk
5 - 6 szem
magozott olívabogyó
4 - 6 szelet
kolbász
4 - 6 szelet
sonka
4 - 6 szelet
paprika
4 - 6 szelet
paradicsom
15 g
csemegekukorica
20 g
reszelt sajt

A gyerkőcpizza elkészítéséhez először a szószt készítjük el, alacsony lángon, az olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Fél perc után felöntjük a passatával, a paradicsomsűrítménnyel, beledobjuk a bazsalikomot, az oregánót, a sót és az aszalt paradicsomot. 15 percig közepes lángon forraljuk, ha kell, pótoljuk a folyadékot. Ezután botmixerrel pürésítjük, és hagyjuk kihűlni.

A tészta összetevőit kézzel összedolgozzuk. 5-6 db labdát formázunk belőle, és tenyérnyi nagyságúra, kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, majd olajat spriccelünk a felületére. Erre helyezzük a mini pizzatésztákat, és mindkét felüket alacsony lángon kb. 2-2 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt, és előmelegítjük 200 fokra.

A pizzákat átadjuk a gyerkőcnek: hagyjuk, hogy rákenje a szószt, és arcocskákat formázzon a feltétekből. A kész pizzákat a sütőben kb. 4-5 perc alatt készre pirítjuk. 

Gyerkőcpizza
Gyerkőcpizza
  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Főzési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 10 perc
  • Összesen: 50 perc
Tipp: Pizzatésztát eredetileg nem könnyű készíteni, ezért inkább egy egyszerű naant ajánlok, ami nagyon puha, önmagában is nagyon finom, ha a gyerkőc semmit nem akar rátenni. Ezt a kenyérkét ajánlom dolgos hétköznapokra is, 2 perc alatt összeállítható, a babának is összevágható, hogy biztonsággal egye, de a felnőttek is imádni fogják. Pizzaalapként is megállja a helyét, és nincs annál jobb élmény, mint amikor a gyerkőc saját maga, vidáman készíti a saját ételét! Szuper program gyerekpartira is!

Ajánlott életkor:

darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 2 felnőtt és 2 kisgyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)

A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Ha tetszett az Egyszerű pizza gyerekeknek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept