Sós falatok

Extrasajtos-ricottásbabapogácsa

Extra sajtos-ricottás babapogácsa

Hozzávalók
100 g
liszt
100 g
ricotta
100 g
puha vaj
100 g
reszelt cheddar sajt
(1 éves kor felett)

Elkészítés

Egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat, kézzel összegyúrjuk, majd amikor összeállt a massza, a hűtőbe tesszük minimum 1 órára (lehet egész éjszakára is). 

Kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületre borítjuk. Kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk a pogikat. Nagyjából egyforma méretű formákat használjunk, hogy egyszerre süljenek meg.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a pogácsákat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Extra sajtos-ricottás babapogácsa
Extra sajtos-ricottás babapogácsa
  • Előkészítési idő: 10 perc 
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 100 perc
TIPP: Szórhatunk sajtot a tetejére, ebben az esetben plusz 30 g sajttal számoljunk. Ettől roppanósabb lesz a teteje, ezért kezdő darabos ételt evő babáknak nem javaslom, csak 1 éves kor felett. Ha nincs otthon cheddar sajt, helyettesíthetjük bármilyen reszelt sajttal (pl. gouda). 

Ajánlott életkor:

darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 2 felnőtt és 2 kisgyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)

A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

www.streetkitchen.hu

Fehérje- és kalciumdús, nagyon jól formázható, puha falatkák. Legyen akár dinós, kacsás vagy egyszerű kerek, picik és ovisok egyaránt imádni fogják!

Hozzávalók

2 gyermek és felnőtt adagra
100 g
liszt
100 g
ricotta
100 g
puha vaj
100 g
reszelt cheddar sajt
(1 éves kor felett)

Egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat, kézzel összegyúrjuk, majd amikor összeállt a massza, a hűtőbe tesszük minimum 1 órára (lehet egész éjszakára is). 

Kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületre borítjuk. Kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk a pogikat. Nagyjából egyforma méretű formákat használjunk, hogy egyszerre süljenek meg.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a pogácsákat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Extra sajtos-ricottás babapogácsa
Extra sajtos-ricottás babapogácsa
  • Előkészítési idő: 10 perc 
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Összesen: 100 perc
TIPP: Szórhatunk sajtot a tetejére, ebben az esetben plusz 30 g sajttal számoljunk. Ettől roppanósabb lesz a teteje, ezért kezdő darabos ételt evő babáknak nem javaslom, csak 1 éves kor felett. Ha nincs otthon cheddar sajt, helyettesíthetjük bármilyen reszelt sajttal (pl. gouda). 

Ajánlott életkor:

darabos ételt már gond nélkül fogyasztó babáknak, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 2 felnőtt és 2 kisgyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)

A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Ha tetszett az Extra sajtos-ricottás babapogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept