A zöldségtócsnihoz a zöldségeket kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, és félretesszük 10 percre (ha babának készítjük, a sózást kihagyjuk). Ezután kinyomkodjuk belőle a folyadékot, és hozzákeverjük a többi összetevőt.
Egy erős lángon hevített serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd miután felforrósodott, 1-1 evőkanálnyi mennyiségű masszát rakunk bele, és kanállal lelapítjuk a tetejét. Néhány perc alatt aranybarnára sütjük a tócsnik mindkét oldalát.
A joghurtot összekeverjük a fokhagyma-granulátummal, és a tócsni mellé tálaljuk.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Összesen: 20 perc
Tipp
Ha mártogatóst is készítünk az ételhez, azt érdemes mindig külön tálalni. Ebben az életkorban nem szeretik a kicsik, ha keverednek az ételek. Lehet, hogy a tócsni ízlik nekik, de ha rajta van a joghurt, már hozzá se nyúlnak. Azoknál a babáknál, akik most kezdenek barátkozni a darabos ételekkel, ez hatványozottan igaz. Teljesen más technikát igényel a részükről egy krémes joghurtot elfogyasztani, mint egy tócsnit.
Tipp 2
Ne süssük túl forró serpenyőben! Közepes hőfokon a tócsni belseje is jól átsül, ami fontos, hiszen tojást is tartalmaz.
Ajánlott életkor: darabos ételt evő babáknak. Egyéni állapotok (allergia vagy allergiarizikó, evésproblémák stb.) esetén azonban keressünk fel szakembert, mielőtt az ételt kínálnánk gyermekünknek.
(Megjegyzés az adagokhoz: a babát igény szerint tápláljuk, azaz ő szabja meg, hogy mennyit kér, illetve kér-e egyáltalán az adott ételből. Ez minden egyes étkezés alkalmával eltérő lehet, a gyermek életkora, állapota, akár kedve szerint változhat. A fenti adag 1 felnőtt és 1 kisgyermek adagjára vonatkozik. Ha a gyermek idősebb, elképzelhető, hogy a mennyiséget növelnünk kell.)
A táplálás jól nyomon követhető a percentilis görbe segítségével, használatával megtudhatjuk, hogy a gyermek elegendő mennyiségű tápanyagot fogyaszt-e (ennek kiértékelésében a szakember segít).