Street Kitchen

Frissítő,nyárikukoricagazpacho

Frissítő, nyári kukorica gazpacho

Hozzávalók
10 db
piros koktélparadicsom
10 db
sárga koktélparadicsom
1 konzerv
kukorica leszűrve (140 g)
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
kisebb chilipaprika
30 ml
olívaolaj
15 ml
balzsamecet
70 ml
víz
0.5 db
lime leve
1 kis csokor
koriander
bors
a tetejére
joghurt

Elkészítés
Egy késes aprítóban lezúzzuk a hozzávalókat és ha szükséges még botmixerrel krémesítjük a levest. Jól behűtve, joghurttal tálaljuk.Tipp: Hogyha még intenzívebb ízeket szeretnénk, félbevágjuk a koktélparadicsomokat és egy forró serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk őket, majd utána turmixoljuk.

www.streetkitchen.hu

A klasszik gazpachot szinte mindenki ismeri! Nyáron az egyik legtutibb leves, frissítő és brutál egészséges. Ez a változata kukoricával készül, amihez simán mehet a konzerv változat, mert a sok friss paradicsommal és fűszerekkel így is isteni finom lesz!

Hozzávalók

2 főre
10 db
piros koktélparadicsom
10 db
sárga koktélparadicsom
1 konzerv
kukorica leszűrve (140 g)
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
kisebb chilipaprika
30 ml
olívaolaj
15 ml
balzsamecet
70 ml
víz
0.5 db
lime leve
1 kis csokor
koriander
bors
a tetejére
joghurt
Egy késes aprítóban lezúzzuk a hozzávalókat és ha szükséges még botmixerrel krémesítjük a levest. Jól behűtve, joghurttal tálaljuk.Tipp: Hogyha még intenzívebb ízeket szeretnénk, félbevágjuk a koktélparadicsomokat és egy forró serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk őket, majd utána turmixoljuk.

Ha tetszett a Frissítő, nyári kukorica gazpacho receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept