Street food

Atökéletes,ultraropogóshagymakarika

A tökéletes, ultra ropogós hagymakarika

Hozzávalók
6 - 8 fej
nagyobb vöröshagyma
olaj a sütéshez
A sörtésztához
250 ml
sör
150 g
liszt
50 g
keményítő
sütőpor
só, bors
2 db
jégkocka
A mézes-mustáros szószhoz
80 g
majonéz
2 ek
méz
1 ek
sima mustár
2 tk
dijoni mustár
0.5 db
lime vagy citrom leve
1 - 2 ek

Elkészítés
A sörtésztához összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport, majd hozzáöntjük a jéghideg sört. Kézi habverővel jó alaposan, csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk és dobunk a tésztába két jégkockát is, így biztos, hogy igazán roppanós lesz a végeredemény.
A hagymákból, 1 centis körszeleteket vágunk és szétszedjük őket karikákra. Az olajat felhevítjük (165-170 fokig), a karikákat belemártjuk a sörtésztába és ugorhatnak is a serpenyőbe. Miután már szép színt kaptak, kiszedjük és leitatjuk róluk a felesleges olajat.A mártogatós elkészítéséhez semmi mást nem kell tenni, csak minden hozzávalót jó alaposan elkeverni.És már tunkolhatjuk is a tökéletes, roppanós hagymakarikákat.

www.streetkitchen.hu

Néha érdemes tartani egy kis önreflexiót és ennek keretein belül elismerni például olyan dolgokat, hogy igenis szeretjük a gyorséttermi hagymakarikát is, amiben a hagyma egy furcsa pépként van jelen. Igen, bocsánatos bűn talán, de a junk élvezetek ilyen formáját olykor kifejezetten kedveljük. Ma mégis más vizekre evezünk: most ugyanis egy házi hagymakarika érkezik, amely a mirelit társával ellentétben egész hagymát tartalmaz, és fantasztikusan ropogós. Éljenek a rusztikus hagymakarikák!

Hozzávalók

1
6 - 8 fej
nagyobb vöröshagyma
olaj a sütéshez
A sörtésztához
250 ml
sör
150 g
liszt
50 g
keményítő
sütőpor
só, bors
2 db
jégkocka
A mézes-mustáros szószhoz
80 g
majonéz
2 ek
méz
1 ek
sima mustár
2 tk
dijoni mustár
0.5 db
lime vagy citrom leve
1 - 2 ek
A sörtésztához összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport, majd hozzáöntjük a jéghideg sört. Kézi habverővel jó alaposan, csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk és dobunk a tésztába két jégkockát is, így biztos, hogy igazán roppanós lesz a végeredemény.
A hagymákból, 1 centis körszeleteket vágunk és szétszedjük őket karikákra. Az olajat felhevítjük (165-170 fokig), a karikákat belemártjuk a sörtésztába és ugorhatnak is a serpenyőbe. Miután már szép színt kaptak, kiszedjük és leitatjuk róluk a felesleges olajat.A mártogatós elkészítéséhez semmi mást nem kell tenni, csak minden hozzávalót jó alaposan elkeverni.És már tunkolhatjuk is a tökéletes, roppanós hagymakarikákat.

Ha tetszett a tökéletes, ultra ropogós hagymakarika receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept