A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani.
Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk egy kis fej vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.
A lisztet, a tojást, a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk és 4 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.
Anyuzöldborsólevese
A zöldborsóleves sokunk kedvence, de mégis mindenki kicsit másképp készíti. Nekem van egy jól bevált receptem, amit még édesanyámtól tanultam és most meg is mutatom nektek. Persze készíthetitek tésztával is, de szerintem a legfrankóbb vajas galuskával!
Ha létezik a magyar vasárnapi ebédeknek betonbiztos alapköve a húsleves mellett, akkor az a zöldborsóleves. De nem ám a menzás verzió, hanem az, amitől azonnal visszarepülsz a gyerekkorodba. Tudjátok, az a fajta, ami egyszerre édes a zsenge borsótól és sós a házi nokedlitől, és amiből egyszerűen lehetetlen csak egy tányérral szedni, mert annyira eteti magát.
Hozzávalók
Elkészítés
A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani.
Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és beledobunk egy kis fej vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.
A lisztet, a tojást, a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk és 4 percig főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.

A legjobb az egészben, hogy ehhez a kajához tényleg nem kell semmi extra, mégis zseniális a végeredmény. Akár friss, zsenge borsót fejtesz hozzá tavasszal, akár a fagyasztóból kapod elő télen, ez a leves mindig működik.
Ha maradt még a zöldborsóból, akkor csekkold ezeket a recepteket is:
Gombás-citromos zöldborsóleves
Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel
Sörtésztában sült hal zöldborsópürével és házi majonézes coleslaw salátával
Ha tetszett az anyu zöldborsólevese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



