Darált sertéshús receptek

Csontleveshúsosrétessel

Csontleves húsos rétessel

Hozzávalók
A csontleveshez
1 kg
levesbe való csontos marhahús
1 fej
hagyma (nagyobb)
2 szál
sárgarépa
2 szál
petrezselyemgyökér levéllel
1 db
zellergumó
1 db
karalábé
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
olaj
víz
10 - 12 szem
egész fekete bors
A levesbetéthez
100 g
fagyasztott zöldborsó
1 szál
sárgarépa
0.5 db
karalábé
A réteshez
5 ek
olaj
500 g
darált sertéshús
1 fej
hagyma apróra vágva
3 gerezd
fokhagyma felszeletelve
1 tk
sűrített paradicsom
só, bors
0.25 db
szerecsendió
1 csipet
őrölt gyömbér
1 csipet
őrölt kömény
1 csipet
őrölt majoranna
1 tk
pirospaprika
2 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
3
réteg réteslap
100 g
vaj

Elkészítés

A marhahúst egy tepsibe rakjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az egész meg nem pirul. 

Egy nagy lábasban elkezdjük lepirítani a csontleveshez a zöldségeket: az elfelezett hagymát és a nagyobb darabokra vágott répát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét és a fokhagymát. Kevés olajat adunk hozzá. Ha jól lepirultak, rárakjuk a megsült csontos húst, és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Belerakjuk a borsot, a petrezselyemlevelet, sózzuk, és lassan felforraljuk. Ha feljött a hab a tetejére, leszedjük, és további 4-5 órát gyöngyöztetve főzzük.

A rétes töltelékéhez egy serpenyőt jól felhevítünk, kevés olajat öntünk bele, és elkezdjük pirítani rajta a húst. Rárakjuk a kétfajta hagymát, majd a sűrített paradicsomot, amit picit lepirítunk. Sózzuk, borsozzuk megszórjuk a fűszerekkel. Alaposan kihűtjük, majd egy tálba, rakjuk és belekeverjük a tojást és a zsemlemorzsát.

A vajat megbarnítjuk: egy gyorsforralóban elkezdjük melegíteni, és ha felforr, utána figyeljünk, hogy ne feketedjen meg, hanem dióbarna legyen. Ezután kiöntjük egy tálkába, hogy ne melegedjen tovább. 

Egy vizes konyharuhát kiterítünk, és rárakjuk az első réteslapot. Lekenjük a vajjal, ezután megismételjük még kétszer. Amikor az utolsó réteget is lekentünk, rárakjuk a tölteléket úgy, hogy a lap ¾-éig legyen. Feltekerjük, egy tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. 

20 perc elteltével leszűrjük a levest, felforraljuk, és belerakjuk a feldarabolt zöldségeket. 10 percig főzzük, majd jöhet bele 5 percre a zöldborsó is. 

Ha elkészült a rétes, felszeleteljük, a tálakba szedünk egy kis levest a zöldségekkel, rárakjuk a rétest, megszórjuk egy kevés friss petrezselyemmel, és tálaljuk.

Csontleves húsos rétessel tálalása

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez tulajdonképpen az osztrákok - egyébként kimondhatatlan - Fleischstrudelsuppe nevű levese, amivel már biztosan sokan találkoztatok a hütték környékén. Nem véletlen, hiszen egy iszonyatosan király téli levesről van szó, és bár elsőre kicsit furcsa lehet, hogy egy rétest dobunk a forró lébe, higgyétek el, nagyon jól működik, szóval próbáljátok ki mindenképp!

Hozzávalók

6 főre
A csontleveshez
1 kg
levesbe való csontos marhahús
1 fej
hagyma (nagyobb)
2 szál
sárgarépa
2 szál
petrezselyemgyökér levéllel
1 db
zellergumó
1 db
karalábé
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
olaj
víz
10 - 12 szem
egész fekete bors
A levesbetéthez
100 g
fagyasztott zöldborsó
1 szál
sárgarépa
0.5 db
karalábé
A réteshez
5 ek
olaj
500 g
darált sertéshús
1 fej
hagyma apróra vágva
3 gerezd
fokhagyma felszeletelve
1 tk
sűrített paradicsom
só, bors
0.25 db
szerecsendió
1 csipet
őrölt gyömbér
1 csipet
őrölt kömény
1 csipet
őrölt majoranna
1 tk
pirospaprika
2 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
3
réteg réteslap
100 g
vaj

A marhahúst egy tepsibe rakjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az egész meg nem pirul. 

Egy nagy lábasban elkezdjük lepirítani a csontleveshez a zöldségeket: az elfelezett hagymát és a nagyobb darabokra vágott répát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét és a fokhagymát. Kevés olajat adunk hozzá. Ha jól lepirultak, rárakjuk a megsült csontos húst, és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Belerakjuk a borsot, a petrezselyemlevelet, sózzuk, és lassan felforraljuk. Ha feljött a hab a tetejére, leszedjük, és további 4-5 órát gyöngyöztetve főzzük.

A rétes töltelékéhez egy serpenyőt jól felhevítünk, kevés olajat öntünk bele, és elkezdjük pirítani rajta a húst. Rárakjuk a kétfajta hagymát, majd a sűrített paradicsomot, amit picit lepirítunk. Sózzuk, borsozzuk megszórjuk a fűszerekkel. Alaposan kihűtjük, majd egy tálba, rakjuk és belekeverjük a tojást és a zsemlemorzsát.

A vajat megbarnítjuk: egy gyorsforralóban elkezdjük melegíteni, és ha felforr, utána figyeljünk, hogy ne feketedjen meg, hanem dióbarna legyen. Ezután kiöntjük egy tálkába, hogy ne melegedjen tovább. 

Egy vizes konyharuhát kiterítünk, és rárakjuk az első réteslapot. Lekenjük a vajjal, ezután megismételjük még kétszer. Amikor az utolsó réteget is lekentünk, rárakjuk a tölteléket úgy, hogy a lap ¾-éig legyen. Feltekerjük, egy tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. 

20 perc elteltével leszűrjük a levest, felforraljuk, és belerakjuk a feldarabolt zöldségeket. 10 percig főzzük, majd jöhet bele 5 percre a zöldborsó is. 

Ha elkészült a rétes, felszeleteljük, a tálakba szedünk egy kis levest a zöldségekkel, rárakjuk a rétest, megszórjuk egy kevés friss petrezselyemmel, és tálaljuk.

Csontleves húsos rétessel tálalása

Ha tetszett a Csontleves húsos rétessel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept