A dinnyét és a zöldségeket egy turmixba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldfűszereket, a lime-levet és az ecetet, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal fokozatosan felöntve krémesre pürésítjük. Ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá. Fetával, olívaolajjal, borssal tálaljuk.
A nyár abszolút slágerlevese. A legjobb benne, hogy a napi zöldségbevitelünk nagy részét letudjuk. A feta sóssága nagyon jól passzol ehhez a szuperkrémes leveshez.
Vega
Gluténmentes
Hozzávalók
4 főre
1.5 kg
görögdinnye
(magozott, tisztított mennyiség)
2 szál
szárzeller
200 g
koktélparadicsom
1 db
kígyóuborka
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss bazsalikom
1 csokor
friss koriander
1 db
lime leve
3 - 4 ek
fehérborecet
só, bors
víz
150 ml
olívaolaj
4 ek
feta
A dinnyét és a zöldségeket egy turmixba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldfűszereket, a lime-levet és az ecetet, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal fokozatosan felöntve krémesre pürésítjük. Ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá. Fetával, olívaolajjal, borssal tálaljuk.
Ha tetszett a Dinnyegazpacho receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!