Street Kitchen

Fehérborosparadicsomlevessültcsicseriborsóval

Fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval

Hozzávalók
1 konzerv
csicseriborsó
1 ek
zöld pesztó
1 csipet
szárított oregánó
só, bors
0.5 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
200 ml
fehérbor
600 ml
víz
400 ml
passata
1 csapott ek
cukor
1 csipet
chilipehely
A tálaláshoz
olívaolaj

Elkészítés

A csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, összekeverjük a pesztóval és az oregánóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Az aprított hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáöntünk 300 ml vizet, és leturmixoljuk, majd a maradék vizet és a passatát is hozzáöntjük. Belerakjuk a cukrot és a chilipelyhet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön forraljuk 10-15 percig.

www.streetkitchen.hu

Na, ez nem a klasszik magyaros paradicsomleves, cserébe olaszos és boros, úgyhogy garantált a siker.

Hozzávalók

2 - 4 főre
1 konzerv
csicseriborsó
1 ek
zöld pesztó
1 csipet
szárított oregánó
só, bors
0.5 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
200 ml
fehérbor
600 ml
víz
400 ml
passata
1 csapott ek
cukor
1 csipet
chilipehely
A tálaláshoz
olívaolaj

A csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, összekeverjük a pesztóval és az oregánóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Az aprított hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáöntünk 300 ml vizet, és leturmixoljuk, majd a maradék vizet és a passatát is hozzáöntjük. Belerakjuk a cukrot és a chilipelyhet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön forraljuk 10-15 percig.

Ha tetszett a Fehérboros paradicsomleves sült csicseriborsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept