Street Kitchen

Gyömbéresburgonyakrémlevesprosciuttósbabbal

Gyömbéres burgonyakrémleves prosciuttós babbal

Hozzávalók
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2
cm-nyi friss gyömbér
50 g
vaj
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
¼ db szerecsendió
1 kg
krumpli
3 - 400 ml
alaplé/víz
pár csepp almaecet
A feltéthez
2 ek
olaj
4 szelet
prosciutto
4 ek
konzerv bab lecsepegtetve
(borlottit használtunk)
4 - 5 levél
friss zsálya
(vagy 2 tk szárított)

Elkészítés

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a lereszelt gyömbért, a vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, belerakjuk a megpucolt, felkockázott krumplit, és 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg puhára nem fő a krumpli. Leturmixoljuk, ha túl sűrűnek látjuk, 100 ml folyadékkal javíthatunk rajta. Pár csepp almaecettel ízesítjük.

A feltéthez az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott sonkát, majd jöhet rá a bab és a zsálya. Az egészet jól lepirítjuk, és a levest ezzel a feltéttel tálaljuk.

Gyömbéres burgonyakrémleves prosciuttós babbal

www.streetkitchen.hu

Egy burgonyakrémleves is lehet izgi egy kis gyömbérrel, római köménnyel, főleg, hogy mostanában teljesen háttérbe szorult az édes változata miatt. Adjatok újra esélyt neki! :P

Hozzávalók

4 - 6 főre
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2
cm-nyi friss gyömbér
50 g
vaj
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
¼ db szerecsendió
1 kg
krumpli
3 - 400 ml
alaplé/víz
pár csepp almaecet
A feltéthez
2 ek
olaj
4 szelet
prosciutto
4 ek
konzerv bab lecsepegtetve
(borlottit használtunk)
4 - 5 levél
friss zsálya
(vagy 2 tk szárított)

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a lereszelt gyömbért, a vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, belerakjuk a megpucolt, felkockázott krumplit, és 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg puhára nem fő a krumpli. Leturmixoljuk, ha túl sűrűnek látjuk, 100 ml folyadékkal javíthatunk rajta. Pár csepp almaecettel ízesítjük.

A feltéthez az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott sonkát, majd jöhet rá a bab és a zsálya. Az egészet jól lepirítjuk, és a levest ezzel a feltéttel tálaljuk.

Gyömbéres burgonyakrémleves prosciuttós babbal

Ha tetszett a Gyömbéres burgonyakrémleves prosciuttós babbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept